printlogo


در سفر استانی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به بوشهر مطرح شد
میدری: طرح طبقه‌بندی مشاغل ابزار تحقق عدالت شغلی است

در جریان چهارمین سفر استانی رئیس‌جمهور به استان بوشهر، خطوط ۳۰۰۰ و ۴۰۰۰، و واحد ABS شرکت توسعه پلیمر پادجم، با ظرفیت ۱۲۰ هزار تُن، با دستور مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور و با حضور احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افتتاح شد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در آیین بهره‌برداری از این طرح گفت: «این پروژه دو خط تولید سه و چهار هزار دارد که یکی از این خطوط پنج روز پیش آغاز به کار کرده و خط دیگر آن یک ماه است که محصولات خود را تولید می‌کند.»
او با تأکید بر اینکه این پروژه اهمیت زیادی برای صنایع پایین‌دستی پتروشیمی ‌کشور دارد، افزود: «با محصولاتی که این واحد صنعتی تولید می‌کند، کشور سالانه از حدود ۹۰ میلیون دلار واردات آن‌ها بی‌نیاز می‌شود.»
میدری با بیان اینکه میزان تولید این واحد صنعتی سه برابر تولید کنونی کشور است، ادامه داد: «تولید کنونی کشور ۷۵ هزار تن است، درحالی که این واحد تولیدی به تنهایی ۲۵۰ هزار تن محصول تولید خواهد کرد.۴۰ درصد از میزان محصولات تولید کارخانه «ای‌بی‌اس» شرکت توسعه پلیمر پاد جم، صادر می‌شود.» او ادامه داد: «مجموع سرمایه‌گذاری در این واحد صنعتی ۴۸۰ میلیون دلار و ارزش صادراتی سالانه بیش از ۴۰۰ میلیون دلار است که ۳۰ درصد آن سود تعلق می‌گیرد. خطوط تولید کارخانه‌ ای‌بی‌اس شرکت توسعه پلیمر پادجم متعلق به صندوق بازنشستگی کشور است. با افتتاح این مجموعه تولیدی، برای ۲۰۰ نفر اشتغال‌زایی جدید صورت خواهد گرفت.» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با تأکید بر ضرورت رعایت عدالت شغلی در کشور، بیان کرد: «تأمین نیروی کار  جدید در این مجموعه از طریق آزمون استخدامی ‌با محوریت بومی‌گزینی انجام خواهد شد.» او با بیان اینکه فاز یک این پروژه پیش از این در مردادماه امسال به بهره‌برداری رسیده بود، افزود: «ساخت این کارخانه از سال ۱۳۸۸ شروع شده و قرار بود بعد از چهار سال به بهره‌برداری برسد اما به دلایل مختلف بیشتر زمان برد و قسمت دیگری از این پروژه در سال ۱۴۰۵ به بهره برداری می‌رسد.»

بازدید از اردوی جهادی «الکفیل» 
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جریان این سفر استانی، ضمن بازدید از اردوی جهادی-درمانی قرارگاه الکفیل با اعضای این گروه به گفت‌و‌گو پرداخت. اردوی جهادی-درمانی قرارگاه الکفیل در عسلویه استان بوشهر، مقارن با سفر ریاست جمهوری از ۲۲ لغایت ۲۶ بهمن در سایت مسکونی پتروشیمی‌جم، متشکل از ۲۰۰ پزشک متخصص و جراح و دندانپزشک، به ارائه رایگان خدمات تخصصی دندانپزشکی (عصب‌کشی، ترمیم و جراحی) پرداخت.
از جمله خدمات دیگر درمانی این گروه جهادی می‌توان به چشم‌پزشکی و اهدای عینک کامل، جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات در چندین مرکز درمانی، ارائه خدمات ویزیت پزشکان تخصصی و تأمین داروهای مورد نیاز، ارائه خدمات آموزشی درمانی و مشاوره تخصصی خانواده و ازدواج و اهدای هزاران بسته کمک آموزشی درمانی از قبیل مسواک، خمیر دندان، نخ دندان و... اشاره کرد.

تشکیل کنسرسیوم مهارت استان بوشهر 
میدری از تشکیل کنسرسیوم مهارت استان بوشهر، با اعتبار ۲۰۰ میلیارد تومان، خبر داد و گفت: «اهمیت راه‌اندازی کنسرسیوم مهارت، کمتر از احداث واحد‌های تولیدی نیست.»
او افزود: «کنسرسیوم مهارت استان بوشهر ذیل مقررات سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور تشکیل شده است. این کنسرسیوم با مشارکت ۱۳ شرکت در حوزه‌های صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، صنایع دریایی، شیلات، بندری و کشاورزی برای آموزش 4000 نفر در سال فعالیت می‌کند.»
وزیر تعاون هدف از تشکیل این کنسرسیوم را تأمین، تربیت و توانمندسازی نیروی انسانی مورد نیاز از میان جوانان و نیروهای بومی ‌و با سرمایه اولیه تعهد شده به مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان در شرکت‌های مذکور عنوان کرد‌.
او در این‌باره توضیح داد: «بر اساس این کنسرسیوم، نیازسنجی آموزشی در شرکت‌ها انجام می‌شود و آموزش‌ها کاملاً تقاضامحور است. مربیان به صورت مشترک از سوی سازمان آموزش فنی‌و‌حرفه‌ای کشور و شرکت‌های عضو کنسرسیوم تأمین و با سنجش مهارت و سنجش صلاحیت شغلی، بر مبنای استانداردهای مرتبط کیفیت‌سنجی دوره‌ها و اعتباربخشی آن‌ها، انجام می‌شود.»
میدری کنسرسیوم صنایع و آموزش فنی‌وحرفه‌ای برای توسعه مهارت را یک همکاری راهبردی دانست و افزود: «هدف از ایجاد این کنسرسیوم ایجاد فرصت‌های آموزشی کارآمد برای تأمین نیازهای بازار کار و افزایش توانمندی‌های نیروی کار است. این کنسرسیوم می‌تواند نقش مهمی‌ در ارتقای مهارت‌های حرفه‌ای و فنی افراد، به ویژه در صنایع کلیدی استان، ایفا کند. اصول کلیدی تشکیل کنسرسیوم مهارت هم‌ا‌فزایی، کاربردی بودن، پایداری و همکاری با نهادهای دولتی و خصوصی است.»
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تأکید کرد: «تشکیل کنسریوم در واحدهای پتروشیمی‌ عسلویه، تنها جذب منابع مالی نیست بلکه تلاش برای تعامل به منظور تربیت نیروهای مورد نیاز این واحدهای تولیدی است.» میدری با اشاره به اینکه تربیت نیروهای ماهر می‌تواند به صدور نیروی انسانی حتی برای خارج از کشور منجر شود، اضافه کرد: «آموزش‌های فنی و حرفه‌ای از ارکان مهم ورود افراد به بازار کار و دستیابی به درآمد پایدار محسوب می‌شود.» وزیر کار تبدیل نظام آموزش مهارتی به نظام تقاضامحور را مورد نظر قرار داد و گفت: «این راه باید از ابتدا تا انتها با کمک واحدهای صنعتی و همراهی بخش خصوصی انجام شود.»
او یادآور شد: «مذاکرات اولیه برای حضور شرکت‌های بیشتر در این کنسرسیوم در حال انجام است و پیش‌بینی می‌شود تعداد شرکت‌های عضو این کنسرسیوم در استان بوشهر به بیش از ۵۰ شرکت برسد. افراد پس از به دست آوردن دانش و مهارت‌های تخصصی در زمینه‌های مختلف می‌توانند در شغل‌های مناسب به فعالیت بپردازند و به عنوان کارآفرین برطرف‌کننده نیاز اصلی کشورها باشند.» 
در پایان این نشست، کارت‌ عضویت نمادین کنسرسیوم به ۱۳ مجموعه مشارکت‌کننده در کنسرسیوم مهارت استان بوشهر از سوی وزیر کار اهدا شد. 13 شرکت مشارکت‌کننده در کنسرسیوم مهارت استان بوشهر شامل توسعه پتروشیمی‌ کنگان، پتروشیمی‌ زاگرس، پتروشیمی‌ هنگام، صنایع پتروشیمی‌خلیج فارس، پتروشیمی‌جم، پتروشیمی ‌نوری، پتروشیمی ‌پارس، پتروشیمی‌ پردیس، پالایش گاز فجر جم، مجتمع گاز پارس ‌جنوبی، پتروشیمی ‌بوشهر و پلیمر آریاساسول می‌شود.

بازدید از اولین آموزش فنی‌وحرفه‌ای صنایع دریایی
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سفر به استان بوشهر و پس از ورود به شهرستان دیر، از اولین مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای صنایع دریایی، شیلاتی و بندری کشور بازدید کرد.
این مرکز پیرو بند شش سیاست‌های کلی توسعه دریامحور ابلاغی مقام معظم رهبری، مبنی بر تأمین و ارتقای سرمایه انسانی و مدیریت متعهد و کارآمد و ایجاد پشتوانه علمی‌، آموزشی و پژوهشی برای توسعه دریامحور و زیست‌بوم نوآوری و فناوری دریایی، و همچنین راهبردهای توسعه دریامحور و بهره‌گیری از ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل حوزه دریا در استان بوشهر، به همراه اولین مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای صنایع دریایی، شیلاتی و بندری کشور در شهرستان دیر استان بوشهر، در هفته دولت امسال-شهریورماه ۱۴۰۳- احداث شد و به بهره‌برداری رسید.
در این مرکز تمام فرایندهای تولید و پرورش آبزیان آشنایی و تعمیر تجهیزات و امکانات حوزه پرورش ماهی و میگو، تعمیر و سرویس و نگهداری موتورها و تجهیزات قایق و لنج‌های دریایی، مکانیک، برق، الکترونیک، فناوری اطلاعات و حرفه‌های مشاغل خانگی و صنایع دستی مورد نیاز ایجاد کسب و کارهای خانگی حوزه دریا و پس‌کرانه آموزش داده می‌شود.

طرح طبقه‌بندی مشاغل، مانع بی‌عدالتی
میدری در نشست شورای اداری جم گفت: «طبقه‌بندی مشاغل می‌تواند جلوی بی‌عدالتی و پارتی‌بازی را بگیرد، البته باید این قانون در واحدهای تولیدی گسترش پیدا کند تا مردم به حق واقعی خود برسند.»
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: «طبقه‌بندی مشاغل کارکنان مشمول قانون کار امکان سیاست‌گذاری‌های مناسب و مختلف را فراهم می‌کند. بی‌عدالتی و یا همان پارتی‌بازی موجب نارضایتی مردم می‌شود که تفاوت‌های شغلی و استخدام‌ها از جمله این موارد است و باعث می‌شود افراد احساس کنند حقشان ضایع شده است.»
او ادامه داد: «ماده ۴۸ و ۴۹ قانون کار به طبقه‌بندی مشاغل برای جلوگیری از بهره‌کشی از نیروی کار اشاره دارد. بر این اساس، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف شده این طبقه‌بندی را بر اساس استانداردها و عرف مشاغل کارگری تهیه کند.»
این مقام مسئول گفت: «منظور از طرح طبقه‌بندی مشاغل کارکنان مشمول قانون کار، این است که کارکنان با رعایت شرایط احراز پیش‌بینی شده در شناسنامه شغلی از گروه، مزد شغل و مزد سنوات برخوردار شوند. گروهی از مردم به مسئولان فشار می‌آوردند و آن مسئولان امتیازی به آن گروه‌ها می‌دهند و باعث بی عدالتی در جامعه می‌شوند.»
او اضافه کرد: «آزمون‌های استخدامی‌که دولت برگزار می‌کند مانع بسیاری از این بی عدالتی‌هاست. البته در شرکت‌ها وضعیت فرق می‌کند، زیرا کمتر آزمون استخدامی ‌برگزار می‌شود. بهترین علاج برای جلوگیری از این پارتی‌بازی‌ها، برگزاری آزمون استخدامی ‌در شرکت‌ها، به ویژه در شهرستان جم، است که دیگر افراد شایسته احساس نکنند محروم مانده‌اند و حقشان ضایع شده است. البته اداره کار هر شهرستان باید پیگیر این امور باشد.»
وزیر تعاون با اشاره به حمایت از بخش خصوصی یادآور شد: «چنانچه پیمانکاران داخلی تقویت شوند و نیازهای شرکت‌های خصوصی در همان استان برطرف شود، زمینه اشتغال افراد بومی ‌بیشتر فراهم می‌شود. بنابراین تولید داخل استان باید تقویت شود.»
میدری تأکید کرد: «هم‌اینک مردم از وضعیت سطح کلان اقتصادی و تورمی ‌که در کشور وجود دارد گلایه دارند، زیرا قدرت خرید آن‌ها کاهش پیدا کرده است و این نگرانی وجود دارد که نتوانند با دارایی‌هایشان سطح رفاه خوبی داشته باشند.»
او گفت: «سرعت بهبود زیرساخت‌ها در استان بوشهر با بسیاری از جاهای دیگر کشور قابل مقایسه نیست. در این بیست سال، بوشهر و به ویژه شهرستان جم تغییرات فاحش و ملموسی داشته، اما هنوز با سطح انتظارات مردم فاصله دارد.»
او با اشاره به اینکه شهرستان جم در مابقی شاخص‌ها هم نسبت به استان بوشهر بهتر است، توضیح داد: «بهبود آب شرب آشامیدنی و جاده‌های دسترسی مناسب، اهم خواسته‌های مردم شهرستان جم است. زیرساخت‌های عمومی، ‌تأثیر مستقیمی ‌بر رفاه و معیشت مردم دارد و باید مورد توجه قرار گیرد.»
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: «بوشهر پر از ظرفیت است و اینکه چقدر می‌تواند این ظرفیت‌ها موجب اشتغال مردم شود وابسته به این است که سیاست‌های دولت چه باشد. افراد غیر‌بومی‌ تنها دو هفته در ماه برای کار در جم حضور دارند و مابقی روزها را در استان‌های دیگر سپری می‌کنند و این امر سبب بروز مشکلاتی می‌شود.»
او تأکید کرد: «کنگان بزرگ‌ترین نسبت مرد به زن را در کشور دارد. به هم خوردن نسبت مرد به زن در یک شهر مشکلات زیادی ایجاد می‌کند. مشکلات مردم این شهرستان را در مورد آب آشامیدنی و معضلات جاده‌های مواصلاتی انتقال می‌دهم و امید است این موارد هرچه سریع‌تر رفع شوند.»