printlogo


تغذیه سالم کلید کنترل ‌فشارخون‌

بالا بودن ‌فشارخون‌ باعث بروز عوارضی مانند بیماری قلبی، نارسایی کلیوی، تصلب شرایین، آسیب‌های چشمی و سکته‌های مغزی ‌می‌شود. این در حالی است که تغذیه مناسب مهم‌ترین راه درمان پرفشاری خون است. بعضی از مواد غذایی مفید برای فشارخون بالا شامل موارد زیر است:
 زرشک: 
سرشار از آنتی‎اکسیدانی به نام آنتوسیانین، نوعی فلاونوئید، است. بررسی‌ها نشان ‌می‌دهد کسانی‌ که بیشترین میزان مصرف آنتوسیانین را در روز داشتند، احتمال کاهش خطر ‌فشارخون‌ در آن‌ها ۸ درصد بیشتر بود. همچنین می‎توانید از آب زرشک در قالب اسموتی، به‎ عنوان یک میان‌وعده، استفاده کنید.
 آبلیمو: 
دارای ویتامین‎ها، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی (اسید‌سیتریک و فلاونوئید) است که با کاهش فاکتورهای خطر بیماری‌های قلبی مانند ‌فشارخون‌ بالا، می‎تواند به حفظ سلامت قلب شما کمک کنند.
 سیرترشی: 
علاوه‎ بر سیر، دارای سرکه است که به دلیل خاصیت ادرارآوری می‎تواند به کاهش لحظه‌ای ‌فشارخون‌ کمک زیادی کند. سیر یک آنتی‎بیوتیک طبیعی و ماده غذایی ضدقارچ است. ماده اصلی فعال آن آلیسین است که مزایای زیادی برای سلامتی دارد. طبق برخی بررسی‌ها، سیر باعث افزایش تولید اکسید نیتریک در بدن می‌شود که به شل شدن عضلات و صاف و گشاد شدن رگ‏های خونی کمک می‎کند. این تغییرات ‌فشارخون‌ را کاهش می‌دهند.
•   ماهی‎های چرب: 
منبع عالی از چربی‎های امگا۳ هستند. این چربی‎ها ممکن است با کاهش التهاب و میزان ترکیبات منقبض‎‌کننده رگ‏های خونی به نام اکسی‌لیپین به کاهش سطح ‌فشارخون‌ کمک کنند. مطالعات نشان ‌می‌دهند کسانی‎که بالاترین میزان چربی‌های امگا۳ را در خون دارند، فشار سیستولیک و دیاستولیک آن‌ها به‌طور قابل‌توجهی پایین‎تر از سایر افراد است. توصیه می‎کنیم سه روز در هفته به‎ جای گوشت قرمز، ماهی مصرف کنید.
 دانه کدو تنبل: 
دانه‌های کدو تنبل منبع غنی از مواد مغذی مهم مانند منیزیم، پتاسیم و آرژنین (یک اسید‌آمینه مورد نیاز برای تولید اکسید نیتریک که برای شل شدن رگ‌های خونی و کاهش ‌فشارخون‌ ضروری است) برای کنترل ‌فشارخون‌ هستند. روغن دانه کدو‌تنبل نیز یک داروی طبیعی قدرتمند برای کاهش ‌فشارخون‌ است. اگر به مدت ۶ هفته به میزان ۳ گرم از این روغن را مصرف کنید تغییرات قابل‌توجهی را مشاهده خواهید کرد.
 لوبیا و عدس: 
لوبیا و عدس سرشار از مواد مغذی مانند فیبر، منیزیم و پتاسیم هستند که به تنظیم ‌فشارخون‌ کمک زیادی می‎کنند. بر اساس تحقیقات با جایگزین کردن حبوبات به‌عنوان پروتئین گیاهی به‌جای گوشت قرمز، بیماران توانستند خیلی سریع‌تر سطح ‌فشارخون‌ خود را کنترل کنند. پیشنهاد می‌کنیم در قالب سوپ یا آش این مواد غذایی مفید را بخورید. 
 پسته: 
بسیار مغذی است و به دلیل داشتن پتاسیم بالا مصرف آن برای حفظ سلامت قلب و تنظیم ‌فشارخون‌ اهمیت دارد. اخیراً مطالعه‌ای نشان داد که در بین انواع مغزیجات، مصرف پسته بیشترین تأثیر را در کاهش ‌فشارخون‌ سیستولیک و دیاستولیک دارد. سعی کنید روزانه ۲۰ تا ۳۰ گرم پسته بخورید.
کرفس: 
کرفس یکی از سبزیجات محبوب است، زیرا اثرات مثبتی بر تنظیم ‌فشارخون‌ دارد. این ماده غذایی حاوی ترکیباتی به نام فتالید است که به اتساع رگ‌های خونی و کاهش سطح ‌فشارخون‌ کمک می‌کند. یک مطالعه‌ نشان داد که مصرف منظم ۵۰ گرم کرفس پخته شده یا خام می‌تواند تا دو درجه ‌فشارخون‌ را کاهش دهد. البته می‌توانید روزانه یک لیوان آب کرفس نیز مصرف کنید.