printlogo


با هدف بررسی ظرفیت‌های اقتصادی و اشتغال‌زایی انجام شد
سفر وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به استان یزد

احمد میدری، وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی هم‌زمان با دهه مبارک فجر، در راستای بررسی ظرفیت‌های اقتصادی و اشتغال‌زایی، تسریع در اجرای پروژه‌های توسعه‌ای و افتتاح طرح‌های بزرگ اقتصادی و اشتغال‌زایی به استان یزد سفر کرد. میدری در سفر خود به استان یزد ضمن بازدید از طرح‌های مختلف شهرستان‌های مهریز و اشکذر، طرح‌های اقتصادی و اشتغال‌زایی را افتتاح کرد. شرکت در کارگروه اشتغال استان، بازدید و افتتاح چند طرح و پروژه نیز در برنامه سفر وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی به استان یزد قرار داشت.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشست شورای اشتغال استانداری یزد، در مورد آسیب‌شناسی وضعیت تعاونی‌های کشور گفت: «برخی تعاونی‌ها مدیر (راهبردی) ندارند و طرح‌هایشان شکست می‌خورد.»
او با بیان اینکه در گذشته می‌گفتند «شرکت‌های خرد زیبا هستند»، بیان کرد: «جمله درست‌تر این است که شرکت‌های کوچک در کنار شرکت‌های بزرگ زیبا هستند. با شرکت‌های کوچک به تنهایی نمی‌توان کار کرد.»
 میدری افزود: «این کار که دوستان در یزد کرده‌اند قابل الگوبرداری است و یکی از راهبردهای ما اینجا همین است که چگونه می‌توان واحدهای کوچک و بزرگ را پیوند داد.»

لزوم خود اتکایی در استان‌ها
وزیر کار با تأکید بر خوداتکایی استان‌ها برای توسعه گفت: «باید نگاهمان را از دولت برداریم. البته دولت وظیفه دارد منابع در اختیار استان‌ها قرار دهد ولی ما باید یاد بگیریم که موانع استان را خودمان حل کنیم. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اختیارات خود استفاده می‌کند تا موانع پیش‌روی استان‌ها در زمینه اشتغال و کارآفرینی برداشته شود و برخی مشکلات استان‌ها نیز حل شود.»
او تأکید کرد: «در استان هم نهادهایی مانند شورای اسلامی ‌کار، خانه کارگر و تشکل‌های کارگری می‌توانند درباره برخی مسائل و مشکلات مانند قوانین کارهای سخت و زیان‌آور، ایده‌های نوآورانه خود را مطرح کنند.»
میدری به وضعیت خوب استان یزد در زمینه اشتغال‌زایی اشاره کرد و افزود: «در این استان بسترهای فعالیت بهتری نسبت به سایر استان‌ها وجود دارد و به نظر می‌رسد زیرساخت‌های فرهنگی بهتری فراهم است و می‌توان کارهای بزرگ‌تری انجام داد.»
وزیر تعاون در زمینه همکاری‌های کارفرمایان و کارگران برای بهبود فضای کسب‌وکار گفت: «اگر همبستگی به‌وجود بیاید و کارگر و کارفرما در یک راستا باشند و بهره‌وری ارتقا یابد بسیاری از مشکلات را می‌توان حل کرد. بسیاری از مسائل امروز در این حوزه ناشی از نگاه کوتاه‌مدت و صنفی است. ما می‌دانیم که شرایط برای کارگران سخت است و در شورای‌عالی کار تلاش می‌کنیم بر اساس نرخ تورم، دستمزد کارگران در سال آینده افزایش یابد و برنامه ما در این راستاست.»
او موضوع عناوین شغلی در تأمین‌اجتماعی را مورد نظر قرار داد و اضافه کرد: «این موضوع در حال اصلاح است و دستورات لازم برای بازنگری در آن داده شده است.»
این مقام مسئول گفت: «امروز متأسفانه می‌بینیم که در کشور سن بازنشستگی پایین آمده و این با روال گذشته و فرهنگ شغلی ما در تعارض است. سازمان بازنشستگی امروز به افرادی مستمری می‌دهد که در سنین ۵۰ سال هستند و این صندوق‌های بازنشستگی را دچار مشکل کرده است. سازمان بازنشستگی در حال حاضر به ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار بازنشسته مستمری می‌دهد که این میزان دو برابر کارمندان دولت است.»
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: «البته خیلی از پدیده‌هایی که ما امروز در زمینه اشتغال و بازنشستگی با آن روبه‌رو هستیم، خاص ایران نیست و موضوعی جهانی شده است. امروز در جوامع بشری با افزایش عمر انسان‌ها روبه‌رو هستیم و افراد در زمانی که حق بازنشستگی دریافت می‌کنند زمان زیادی است و صندوق‌ها را دچار مشکل کرده است.»

بنگاه‌داری مارا از وظایف خود دور می‌کند
میدری با انتقاد از بنگاه‌داری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گفت: «بنگاه‌داری اصلاً وظیفه ما نیست اما سی سال است که شرکت‌ها را به این وزارتخانه واگذار کرده‌اند و حالا هم الزام برنامه هفتم توسعه است که در عرض دو سال راه سی سال رفته را برگردیم که دشوار است.»
او با بیان اینکه ما در زمینه بنگاه‌داری باید در بانکداری بمانیم، توضیح داد: «بانک رفاه و بانک توسعه تعاون به فعالیت خود ادامه دهند. در حوزه بورس و خرید و فروش سهام و در صنعت دارو نیز می‌مانیم اما در صنعت هوایی، پتروشیمی ‌و فولاد نباید بمانیم.»
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره مطالبه ساخت قطار از میبد به تفت با انتقاد از خصوصی‌سازی صنعت ریلی بیان کرد: «صنعتی مثل راه‌آهن که مورد استفاده طبقات محروم و متوسط قرار دارد را در هیچ کجای دنیا به صندوق بازنشستگی نمی‌دهند اما در ایران این اتفاق افتاده و شرکت رجا به خاطر همین اتفاق دچار مشکل شده و امروز نیمی ‌از قطارهای رجا زمین‌گیر شده است. به همین دلیل از هر ایده سرمایه‌گذارانه که بتواند قطارهای زمین‌گیر شده رجا را احیا کند استقبال می‌کنیم.»
میدری ضمن تأکید بر ساخت و تجهیز ورزشگاه‌های کارگری گفت: «بسیاری از ورزشگاه‌های کارگری در این استان به دلایل مختلف راکد مانده و بلااستفاده است. می‌توان این‌ها را در یک فرایند همکاری با سازمان‌هایی مثل شهرداری احیا کرد تا کارگران و بازنشستگان با دریافت تخفیف‌ها و امتیازاتی از آن‌ها استفاده کنند.»
او درباره خانه‌های کارگری هم یادآور شد: «درباره خانه‌های کارگری برنامه‌های ویژه ای داریم و از تجربه سازمان‌هایی مانند سازمان نیروهای مسلح و تعاونی‌های مسکن استفاده خواهیم کرد تا واحدهای مسکونی حمایتی برای نهادهای حمایتی و هم به صورت اجاره‌داری تهیه و در اختیار آن‌ها قرار داده شود.»
وزیر تعاون، کار و رفاه گفت: «امیدوارم به یمن نوآوری و خردورزی و همبستگی بتوانیم مشکلات حوزه اشتغال و معیشت کارگران را حل کنیم و روزگار بهتر و درخشان‌تری برای فرزندانمان داشته باشیم.»

افتتاح سیلوی ۵۰ هزار تنی غلات 
سیلوی ۵۰ هزار تنی غلات شرکت تعاونی پیشگامان مسیر طلایی نور با حضور وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی افتتاح شد. احمد میدری ضمن بازدید از بخش‌های مختلف بندر خشک، عملیات اجرایی احداث کارخانه خوراک دام و طیور تعاونی  پیشگامان یزد را هم آغاز کرد.

افتتاح نیروگاه تجمیعی هزار خورشید ماندگار
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در ادامه سفر یک‌روزه خود به استان یزد، نیروگاه ۵ مگاواتی «هزار خورشید ماندگار» را در شهرستان اشکذر یزد افتتاح کرد.
این نیروگاه ۵ مگاواتی خورشیدی از طریق ماده ۳ قانون حفاظت و بهره‌برداری، و با مشارکت هزار نفری جامعه هدف بهزیستی استان یزد، ساخته شده است. اعتبار هزینه‌شده برای این طرح ۱۵۰۰ میلیارد ریال است. شروع عملیات از 1 شهریور ۱۴۰۳ بوده که امروز با حضور وزیر کار افتتاح شد‌.

افتتاح فاز اول گروه غذایی ساوین 
میدری با تقدیر از فعالیت کارآفرینان در عرصه‌های اقتصادی کشور تأکید کرد: «دولت با تمام توان از تلاش کارآفرینان برای شکوفایی اقتصاد کشور حمایت می‌کند.»
او در آیین افتتاح فاز اول کارخانه تولید ماکارونی ساوین در اشکذر یزد افزود: «دولت خدمت به کارآفرینان و فعالان عرصه اقتصادی را وظیفه خود می‌داند.»
در این آیین، بابایی استاندار یزد نیز بر تغییر رویکرد دولت برای توجه به صنایع پاک در استان یزد تأکید کرد. ساخت این کارخانه از مهرماه سال ۹۸ آغاز شده بود. با تکمیل ساخت و اتمام دوره آزمایشی امروز سه‌شنبه با حضور وزیر تعاون این کارخانه به بهره‌برداری رسید.
در صورت افتتاح فازهای بعدی این کارخانه، شرکت ساوین دومین تولیدکننده ماکارونی در خاورمیانه خواهد بود. با افتتاح فاز اول این کارخانه ۲۰۰ نفر مشغول به کار شده‌اند و با افتتاح فازهای بعدی تعداد شاغلان به ۸۰۰ نفر خواهد رسید.

افتتاح مجتمع رفاهی کارگران استان یزد 
مجتمع رفاهی کارگران یزد هم‌زمان با دهه فجر با حضور معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت.
محمدعلی محسنی بندپی در این مراسم با تأکید بر اهمیت حمایت از قشر کارگر، بیان کرد: «ایجاد امکانات رفاهی و تفریحی برای کارگران، علاوه بر افزایش کیفیت زندگی، تأثیر بسزایی در بهبود بهره‌وری و رضایت شغلی این عزیزان دارد. در این راستا دولت چهاردهم در تلاش است با توسعه چنین پروژه‌هایی، گام‌های مؤثری در جهت رفاه کارگران و خانواده‌هایشان بردارد.»
معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی این پروژه را در راستای سیاست‌های کلان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دانست و افزود: «این مجموعه برای توسعه امکانات رفاهی در سطح کشور و بهبود وضعیت معیشتی کارگران طراحی و اجرا شده است. انتظار می‌رود بهره‌برداری از این مجموعه، تأثیر مثبتی در افزایش انگیزه و بهبود شرایط زندگی قشر کارگری استان یزد داشته باشد.»
این مجتمع رفاهی با هزینه‌ای بالغ بر 110 میلیارد ریال با زیربنای 1180 متر مربع در دو طبقه تکمیل شد و مورد بهره برداری قرار گرفت. مجتمع که با هدف بهبود خدمات رفاهی، اقامتی و تفریحی برای کارگران و خانواده‌های آن‌ها احداث شده، شامل یک هتل دو ستاره با ۱۹ اتاق و ۴۶ تخت است و دارای رستوران و دیگر امکانات رفاهی است.
افتتاح این مرکز، بخشی از سیاست‌های دولت چهاردهم برای ارتقای سطح کیفی زندگی کارگران و توسعه زیرساخت‌های رفاهی این قشر محسوب می‌شود.