printlogo


چین به دنبال سرمایه‌گذاری در پاکستان

پکن و اسلام‌آباد متعهد شدند روابط دوجانبه خود را عمق ببخشند و تعهدات خود را برای اجرای مرحله دوم کریدور اقتصادی چین - پاکستان (CPEC) تجدید کنند. پاکستان با بی‌ثباتی سیاسی، رکود اقتصادی و مشکلات تأمین انرژی روبه‌رو است. این اظهارات پس از دیدار سان وی‌دونگ، معاون وزیر خارجه چین و امینه بلوچ، دبیر کل وزارت امور خارجه پاکستان در پکن مطرح شد. این دیدار هفته گذشته در قالب چهارمین دور گفت‌وگوهای دیپلماتیک در سطح معاون وزیران امور خارجه برگزار شد.
وزارت خارجه چین در بیانیه‌ای اعلام کرد: «دو طرف توافق کردند که چین و پاکستان دوستانی مستحکم و شرکای استراتژیک در تمام شرایط هستند و دوستی آزموده‌شده میان این دو کشور، اکنون قوی‌تر از همیشه است.»
دو مقام چینی و پاکستانی همچنین ریاست مشترک پنجمین نشست گروه کاری برای همکاری و هماهنگی بین‌المللی  JWG-ICC در چارچوب پروژه  CPEC را بر عهده داشتند. پکن اعلام کرد که دو کشور بر لزوم ارتقای پروژه کریدور اقتصادی توافق کرده‌اند.
این توافق که در سال ۲۰۱۵ به امضا رسیده، میلیاردها دلار سرمایه‌گذاری چین در زیرساخت‌های پاکستان را شامل می‌شود. این پروژه بخشی از ابتکار کمربند و جاده (BRI) چین است که هدف آن توسعه مسیرهای تجاری برای اتصال به سایر نقاط جهان محسوب می‌شود.
اسلام‌آباد اعلام کرد که توسعه با کیفیت بالای مرحله دوم کریدور اقتصادی بر صنعتی‌سازی، مناطق ویژه اقتصادی، انرژی پاک، کشاورزی و پروژه‌های معیشتی متمرکز خواهد بود.
وزارت امور خارجه پاکستان در بیانیه‌ای که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، آورده است: «هر دو طرف بار دیگر بر اراده قاطع خود برای ارتقای روابط مستحکم پاکستان و چین به سطحی جدید از همکاری و مشارکت تأکید کردند.»
سرمایه‌گذاری‌های چین در این منطقه با چالش‌هایی مانند بی‌ثباتی سیاسی، رکود اقتصادی و مشکلات تأمین انرژی مواجه است.
اوایل این هفته صدها معترض پاکستانی در اعتراض به قطع برق، بخشی از یک بزرگراه کلیدی که بخشی از پروژه کریدور اقتصادی دو کشور به شمار می‌رود را مسدود کردند.
مردم محلی در منطقه سردسیر گلگت - بلتستان با قطعی برق بیش از بیست‌ساعته مواجه شدند، در حالی که دمای هوا به منفی ۱۵ درجه سانتی‌گراد رسیده بود. این اعتراضات در بزرگراه قراقوروم در دره هونزا، عبور ده‌ها کامیون باری به سمت چین را متوقف کرد. پاکستان امیدوار است سرمایه‌گذاری‌های بیشتر چین به کاهش مشکلات اقتصادی این کشور کمک کند.