printlogo


روش‌های پیشگیری از گاستریت

گاستریت به شرایطی گفته می‌شود که مخاط معده ملتهب شده و علائمی ‌مثل دل‌درد، تهوع و سو‌ءهاضمه ایجاد می‌کند. درمان گاستریت معده می‌تواند به‌طور مؤثری علائم را کاهش داده و از بروز عوارض آتی پیشگیری کند. بعضی از روش‌های پیشگیری از گاستریت عبارتند از: 
•تغذیه سالم: مصرف غذاهای سالم، میوه‌ها، سبزیجات، مواد غذایی کامل و کم‌چرب می‌تواند به سلامت معده کمک کند.
•پیروی از برنامه غذایی ضدالتهابی: در گاستریت معده مخاط معده دچار التهاب شده است. بنابراین مصرف غذاهایی که به کاهش التهاب کمک می‌کنند به‌مرور زمان سبب تسکین علائم ورم معده خواهد شد. البته تاکنون یک رژیم غذایی قطعی برای درمان ورم معده شناخته‌نشده است اما هر فردی می‌تواند با یادداشت کردن علائم خود پس از صرف غذا به مرور زمان متوجه شود که چه غذاهایی علائم را کاهش و کدام‌ها علائم را تشدید می‌کنند.
• مصرف پروبیوتیک‌ها: پروبیوتیک‌ها می‌توانند به بهبود هضم و تنظیم حرکات روده کمک کنند. پروبیوتیک‌ها باکتری‌های خوب دستگاه گوارش را تقویت می‌کنند و در مهار رشد هلیکوباکتر پیلوری مؤثرند. مصرف مواد غذایی حاوی پروبیوتیک در تسکین علائم گاستریت مفید است.
• مکمل‌های غذایی: برخی از انواع ورم معده می‌تواند جذب آهن یا ویتامین  B12 را برای بدن دشوارتر کرده و منجر به کمبود آن شود. در این‌ صورت در مورد مصرف مکمل‌ها برای جلوگیری از کمبود ویتامین باید با پزشک مشورت شود. شایان ذکر است که در اکثر موارد، ورم معده با درمان بهبود می‌یابد. علاوه بر این تغییرات سبک زندگی مانند پرهیز از استعمال دخانیات در بهبود این بیماری اثربخش هستند. چند بار ورزش به مدت حداقل 30 دقیقه در هفته می‌تواند به کاهش اضافه‌وزن و علائم ورم معده مانند نفخ و رفلاکس اسید کمک کند. 
•کنترل استرس: تمرکز بر مدیریت استرس و استفاده از روش‌های آرامش‌بخش مثل یوگا یا تمرینات تنفسی می‌تواند به بهبود سلامت روده و معده کمک کند.
•مدیریت مصرف داروها: استفاده صحیح از داروها و عدم مصرف بی‌رویه داروهای ضد‌التهابی غیراستروئیدی  (NSAIDs) مانند آسپرین بدون مشورت پزشک می‌تواند از ورم معده جلوگیری کند.
•تمیز نگهداشتن آشپزخانه و ظروف تهیه غذا: رعایت کردن بهداشت فردی و عمومی یکی از راه‌های جلوگیری از بیماری‌های معده محسوب می‌شود.