راههای پیشگیری از سرطان دهان
بیماری سرطان دهان بیشتر در لبها، زبان و کف دهان ایجاد میشود. این در حالی است که پیشگیری از سرطان دهان و تشخیص زودهنگام آن، از مؤثرترین راههای مقابله با این بیماری هستند.
برای پیشگیری از این نوع سرطان یا اطمینان از عدم بازگشت آن پس از درمان کامل، به کار بردن راهکارهای زیر پیشنهاد میشود:
• سیگار را ترک کنید و دخانیات مصرف نکنید. مدت مصرف سیگار و محصولات تنباکو مهم نیست، شما میتوانید با ترک آن خطر ابتلا به این سرطان و سایر خطرات را کاهش دهید.
• کمتر در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرید. وقتی بهطور مکرر در معرض نور خورشید باشید، احتمال ابتلا به سرطان لب، بخصوص لب پایین در شما افزایش مییابد. هنگام قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید، حتماً از یک کرم ضدآفتاب خوب استفاده کنید و روی لبهای خود هم یک کرم بزنید.
• از یک رژیم غذایی غنی شده با ویتامینهای A، C وE که حاوی مقادیر زیادی میوه و سبزیجات است و از شما در برابر ابتلا به سرطان دهان محافظت میکند، استفاده کنید. توصیه میکنیم بهطور منظم روغن زیتون و ماهی را در رژیم غذایی داشته باشید.
• یکی دیگر از نکات مهم این است که اگر در دهان خود تغییرات غیرطبیعی مشاهده کردید و در عرض دو هفته بهبود نیافت، فوراً به پزشک مراجعه کنید. همانطور که ذکر کردیم، غربالگری سرطان دهان باید هر شش ماه یکبار انجام شود.
• تقویت سیستم ایمنی بدن را جدی بگیرید. فردی که سیستم ایمنی سالم و کارآمدی دارد، بهراحتی میتواند در برابر عفونتهای تحمیل شده به بدن مقاومت کند و بیمار نشود.
• امروزه به دلیل مصرف تنباکوهای جویدنی (مانند ناس) بهویژه در میان جوانان، سن سرطان دهان در برخی مبتلایان پایین آمده است.
بنابراین یکی از راههای مؤثر در پیشگیری از سرطان دهان میتواند برگزیدن یک سبک زندگی سالم باشد.