شرکتهای انرژی بریتانیا به نروژ کوچ میکنند
افزایش مالیات بر سود تولیدکنندگان نفت و گاز دریای شمال بریتانیا از ۴۰ درصد به حدود ۷۸ درصد در سه سال گذشته، چندین شرکت انرژی را به فکر خروج از بریتانیا انداخته است. سریکا انرژی، شرکت تولیدکننده نفت و گاز در دریای شمال، در حال بررسی احتمال سرمایهگذاری و استقرار در کشورهای نوردیک مانند نروژ است.
این انتقال میتواند ضربه قابلتوجهی به بخش انرژی بریتانیا وارد کند که احتمال آن پس از افزایش شدید مالیاتها بیشتر شده است. سریکا انرژی در حال حاضر حدود ۶۰۰ هزار بشکه نفت در روز تولید میکند و تقریباً پنج درصد از تأمین گاز بریتانیا را برعهده دارد. افزایش مالیات شرکتهای انرژی باعث شده است که این شرکتها تمایل کمتری برای سرمایهگذاری در بریتانیا داشته باشند یا به دنبال فرصتهای بهتر در کشورهای دیگر باشند.
پس از آنکه ریچل ریوز، وزیر دارایی بریتانیا از احتمال افزایش مالیاتها در بودجه آینده خبر داد، شرکتهای انرژی شروع به بررسی گزینههای دیگر خود برای ادامه فعالیتهایشان در خارج از این کشور کردند. برای شرکتهایی مانند سریکا انرژی که پس از خریداری میادین نفت و گاز قدیمی در دریای شمال، آنها را بهبود میبخشد تا دوباره به درآمدزایی برسند، نروژ یک جایگزین خوب برای بریتانیا تلقی میشود.
نروژ با داشتن منابع غنی نفت و گاز در دریای شمال، زیرساختهای قوی و یک رژیم مالیاتی نسبتاً پایدار و جذاب برای شرکتهای انرژی، مقصدی مناسب برای سرمایهگذاریهای جدید در این صنعت است. سریکا انرژی اعلام کرده که علاوه بر نروژ، در حال بررسی سایر کشورهای اطراف دریای شمال بهعنوان گزینههای احتمالی برای جابهجایی و انتقال فعالیتهای خود است. دیوید لاتین، رئیس شرکت سریکا انرژی در گفتوگو با روزنامه تلگراف، نسبت به پیامدهای فعالیت شرکتهای مستقر در بریتانیا با توجه به افزایش مالیاتها ابراز نگرانی کرد.
بنا به گفته دیوید لاتین، شرکتهای بزرگ نفت و گاز که در خارج از بریتانیا فعالیت میکنند، کمتر تحتتأثیر تغییرات سیاسی و اقتصادی داخلی این کشور قرار میگیرند اما شرکتهای کوچکتری که در بریتانیا مستقر هستند به شدت از این تغییرات متأثر میشوند.
بریتانیا بهشدت به واردات انرژی وابسته است. بنا به گزارش سالانه اداره انرژی و تغییرات آبوهوایی بریتانیا، وابستگی این کشور به واردات انرژی در سال ۲۰۲۳ به ۴۰.۸ درصد رسید که این رقم در سال ۲۰۲۲ میلادی ۳۷ درصد بود.
منبع: تلگراف