printlogo


راه‌های پیشگیری از بیماری فاویسم

همانند همۀ بیماری‌های دیگر، پیشگیری در درمان و مدیریت بیماری فاویسم بسیار اهمیت دارد. راه‌های پیشگیری از این بیماری رعایت موارد زیر است:
- خودداری از مصرف خانواده نخودیان (لگومینوزه): باقلا، انواع لوبیا، سویا، انواع نخود، عدس، گیاه خرنوب، کهور
- خودداری از مصرف سولفیت‌ها و غذاهای شامل آن‌ها.
- منتول و مواد غذایی و فراورده‌های بهداشتی البته عصاره نعنای طبیعی مشکلی ایجاد نمی‌کند.
- خودداری از مصرف رنگ‌های خوراکی مصنوعی، حنا، و نوشابه گازدار.
- مصرف اسید اسکوربیک که در برخی ویتامین‌ها استفاده می‌شود به میزان زیاد مشکل‌ساز خواهد بود.
- خودداری از مصرف بلوبری
- برای تسکین درد یا پایین آوردن تب کودک، هرگز به او آسپرين ندهيد و از استامينوفن، فقط با مقداري که پزشک تجويز كرده بهره بگيريد.
 - در صورت مراجعه به پزشک و یا مراکز درمانی ابتلا به فاویسم را اعلام کنید تا داروهای بي‌خطر براي فرزندتان تجويز شود.
- از مصرف نفتالین و حشره‌کش خودداری کنید.
- کودک مبتلا به فاویسم نمی‌تواند و نباید خون خود را اهدا کند.
- فرزندتان باید از خوردن سبزیجات زیاد و بیش از حد معمول پرهیز کند.
- اگر مادری هستید که به کودکتان شیر می‌دهید هرگز باقلا و آسپرين نخوريد و در مورد مصرف ساير داروها نيز با پزشک مشورت کنيد.
- برخی از بیماران که میزان فعالیت آنزیمی در آن‌ها بسیارکم است با استنشاق بوی باقلای تازه و در مواردی حتی عبور از کنار مزرعه باقلا و یا حضور در خانه‌ای که در آن باقلا پاک شده است دچار همولیز می‌شوند. بنابراین نخوردن این ماده غذایی به تنهایی کافی نیست و باید از مواجهه با آن هم پرهیز کرد.
- معمولاً درمان با تجویز سرم به مقدار کافی و در صورت نیاز تزریق خون بر حسب نظر پزشک صورت می‌گیرد‌.
- هرچند خطر بروز فاویسم پس از 10سالگی کاهش می‌یابد، اما بهتر است همیشه مراقب باشید
- یكی از راه‌های جلوگیری از ابتلا به این بیماری دو لپه كردن باقالا و جوشاندن آن در آب و دور ریختن آب آن است. پخت باقالا در روغن و همراه ادویه‌های گرم مانند آویشن، دارچین، فلفل، میخك و گلپر نیز احتمال این بیماری را كاهش می‌دهد.