عضو هیئتمدیره کانون عالی کارگران بازنشسته و مستمریبگیران تأمیناجتماعی تشریح کرد
آخرین وضعیت متناسبسازی، وام و سفرهای زیارتی بازنشستگان
مهناز بیرانوند روزنامه نگار
علیاصغر بیات، عضو هیئتمدیره کانون عالی کارگران بازنشسته و مستمریبگیران تأمیناجتماعی، در گفتوگو با «آتیه نو» آخرین وضعیت اجرای طرح متناسبسازی حقوق بازنشستگان و مستمریبگیران تأمیناجتماعی، ارائه تسهیلات به این بخش از جمعیت تحتپوشش سازمان و جزئیات اعزام مشمولان بازنشسته به سفرهای زیارتی را تشریح کرد.
عضو هیئتمدیره کانون عالی کارگران بازنشسته و مستمریبگیران تأمیناجتماعی در ارتباط با جزئیات اجرای متناسبسازی حقوق بازنشستگان و مستمریبگیران گفت: «در آخرین جلسه درباره اجرای این طرح، موضوع احکام مرتبط با این حوزه مطرح شد. با توجه به پرداخت سه میلیونتومانی به جامعه بازنشستگان تأمیناجتماعی در سال جاری، متناسبسازی حقوق بازنشستگان و مستمریبگیران این سازمان عملاً آغاز شده است.»
او افزود: «در ارتباط با تحقق متناسبسازی برای بازنشستگان و مستمریبگیران سایر سطوح یا بهعبارتی افراد با حقوق بالا، به واسطه وجود حکم قانونی و تأکید بر این موضوع در برنامه هفتم توسعه، مشکلی برای اجرا نداریم. در ارتباط با اجرای طرح مذکور برای بازنشستگان و مستمریبگیران حداقلبگیر تأمیناجتماعی، لایحه دوفوریتی از طرف دولت به مجلس ارسال شده و در این راستا در انتظار تعیین تکلیف هستیم.»
بیات تأکید کرد: «با توجه به جامعه آماری 60 درصدی حداقلبگیران از مجموع افراد بازنشسته و مستمریبگیر سازمان تأمیناجتماعی، نظر کانون بازنشستگان بر عدم محرومیت این بخش از جمعیت بازنشسته جهت اجرای متناسبسازی است. به این خاطر به دنبال تحقق موضوع متناسبسازی هستیم و قطعاً پیگیری این مهم را در دستور کار داریم.»
برنامهریزی دریافت حکم قانونی متناسبسازی
عضو هیئتمدیره کانون عالی کارگران بازنشسته و مستمریبگیران اضافه کرد: «در این شرایط به دلیل عدمتوجه به متناسبسازی حقوق بازنشستگان و مستمریبگیران تأمیناجتماعی حداقلبگیر در برنامه هفتم توسعه، ما به دنبال دریافت یک حکم قانونی مرتبط با آن هستیم. منابع مرتبط با متناسبسازی حقوق بازنشستگان و مستمریبگیران تأمیناجتماعی در قالب برنامه هفتم و در چارچوب رد دیون سازمان تأمیناجتماعی توسط دولت دیده شده است.»
او توضیح داد: «با استناد به وجود حکم قانونی برنامه هفتم در ارتباط با متناسبسازی حقوق بازنشستگان و مستمریبگیران سایر سطوح تأمیناجتماعی، تلاش در پر کردن خلأ قانونی مربوط به بازنشستگان حداقلبگیر در حال انجام است.»
بیات گفت: «برنامهریزی و اقدامات در راستای زودتر به سرانجام رسیدن موضوع متناسبسازی است. در این رابطه اعتقاد ما این است که متناسبسازی حقوق بازنشستگان و مستمریبگیران باید برای همه اقشار جامعه بازنشسته و مستمریبیگر اعم از حداقلبگیر و سایر سطوح تعلق گیرد و هیچ فردی از این مزیت محروم نشود.»
او بیان کرد: «در رابطه با پیگیری موضوع متناسبسازی حقوق، جلسات بسیاری با متولیان برگزار و مسائل مربوطه پیگیری شده و همچنان در حال رصد و انجام است.»
اولویتهای اعزام بازنشستگان به سفرهای زیارتی
بیات در ادامه سخنان خود درباره اجرای طرح کرامت رضوی در سال جاری یادآور شد: «هفته گذشته، مانند سالهای قبل، اولین گروه از جامعه بازنشستگان و مستمریبگیران سازمان تأمیناجتماعی در قالب طرح کرامت رضوی به سفر زیارتی مشهد مقدس اعزام شدند. در این ارتباط تا بهحال چهار گروه از بازنشستگان و مستمریبگیران به این سفر زیارتی اعزام شدهاند. جامعه بازنشسته و مستمریبگیران سازمان تأمیناجتماعی از استانهای مختلف مشمول این سفر میشوند.»
او اضافه کرد: «براساس هدفگذاری مربوط به اجرای طرح کرامت رضوی و برقراری سفرهای زیارتی، سال جاری آمار بالاتری از جامعه بازنشستگان و مستمریبگیران تحتپوشش سازمان تأمیناجتماعی در چارچوب سفرهای زیارتی اعزام میشوند.»
این فعال حوزه بازنشستگان ادامه داد: «در ارتباط با طرح کرامت رضوی و اعزام افراد بازنشسته و مستمریبگیر، اولویت با افرادی است که تا به حال از این امکان و مزیت استفاده نکردهاند. با توجه به آغاز این سفرهای زیارتی از سال 1393 بسیاری از بازنشستگان و مستمریبگیران مشمول از این طرح بهرهمند شدند. البته وقفه دوسالهای به واسطه همهگیری بیماری کرونا در انجام این طرح صورت گرفت.»
او همچنین با اشاره به اینکه از دیگر اولویتهای مربوط به اعزام افراد به سفرهای زیارتی، خانواده شهدا، خانواده ایثارگران، حداقلبگیران و افرادی است که تا به حال به مشهد سفر نکردهاند، افزود: «اولویتبندی اشاره شده طی دستورالعملی به کانونهای بازنشستگی سراسر کشور اعلام شده است.»
عضو هیئتمدیره کانون عالی کارگران بازنشسته و مستمریبگیران تأمیناجتماعی گفت: «ثبتنام مربوط به متقاضیان استفاده از طرح کرامت رضوی نیز توسط کانونهای بازنشستگی در همه استانها و براساس سهمیههای ابلاغی سالانه انجام میشود.»
او تأکید کرد: «سفرهای زیارتی بازنشستگان بهصورت کاملاً رایگان برای جامعه بازنشسته و مستمریبگیر ارائه میشود. این مجموعه حملونقل، اسکان، پذیرایی و همه موارد مرتبط با سفر را شامل میشود. بازنشستگان اعزامی بههیچ عنوان در موارد اشاره شده متحمل هزینهای نخواهند شد. در اعزام بازنشستگان به سفرهای زیارتی تا حد امکان به دنبال استفاده از امکانات ریلی هستیم. در مورد استانهایی که ظرفیت ریلی ندارند، از اتوبوسهای ویژه برای حملونقل بازنشستگان اعزامی استفاده میشود.»
جزئیات پرداخت وام به بازنشستگان
بیات در ارتباط با آخرین تحولات حوزه تسهیلات بازنشستگان بیان کرد: «براساس برنامهریزی و اقدامات صورتگرفته در حوزه ارائه تسهیلات به جامعه بازنشستگان و مستمریبگیران تأمیناجتماعی، تاکنون یک مرحله وام به متقاضیان مشمول پرداخت شده است.»
او ادامه داد: «در حال حاضر سامانه مربوط به وام بازنشستگان و مستمریبگیران سازمان تأمیناجتماعی باز است و امکان ثبتنام تسهیلات برای افراد وجود دارد. اختصاص سهمیه تسهیلات بازنشستگان به استانها براساس تعداد جامعه بیمهشده و بازنشسته این مناطق صورت گرفته و برای آنان ارسال شده است.»
این فعال حوزه بازنشستگان گفت: «برمبنای هدفگذاری انجام شده، ثبتنام تسهیلات بازنشستگان و مستمریبگیران تأمیناجتماعی تا پنجم شهریورماه ادامه خواهد داشت. تعداد 35 هزار فقره وام در این مرحله به جمعیت بازنشسته و مستمریبگیر تحتپوشش تأمیناجتماعی پرداخت میشود.»
او اضافه کرد: «در سال جاری مبلغ وام بازنشستگان و مستمریبگیران تأمیناجتماعی 30 میلیون تومان است که سال قبل پرداخت 20 تومان برای تسهیلات این بخش درنظر گرفته و اعمال شد. این در حالی است که تلاش برای افزایش این مبلغ نیز در دستور کار است.»
عضو هیئتمدیره کانون عالی کارگران بازنشسته و مستمریبگیران تأمیناجتماعی افزود: «ارائه تسهیلات به جامعه بازنشستگان و مستمریبگیران تأمیناجتماعی براساس اولویتبندیهایی صورت میگیرد. کانونهای بازنشستگی اولویت افراد ثبتنام شده را در پرداخت وامهای مذکور رعایت میکنند.»