تغذیه در بیماران مبتلا به آبلهمرغان
ابتلا به آبلهمرغان موجب ایجاد بثورات پوستی، ضایعات دهانی و تحریک سیستم گوارش میشود. از همینرو لازم است بیمار در طول بیماری از غذاهای سالم و بدون ادویه و افزودنی استفاده کند. همچنین باید توصیههای زیر را جدی بگیرد:
خوردن غذاهای نرم : زخمهای ایجاد شده در گلو بر اثر آبلهمرغان باعث حساسیت میشود. بههمینخاطر بهتر است بیمار از غذاهای نرم و همزده استفاده کند. از بهترین غذاهای نرم برای این بیماری میتوان به پوره سیبزمینی، آووکادو، تخممرغ، حبوبات پختهشده، ماهی و مرغ آبپز و ریشریش اشاره کرد.
استفاده از غذاهایی با طبع خنک : آبلهمرغان معمولاً با تب و گرمی بدن همراه است. به همین دلیل باید در دوران بیماری از غذاها و خوراکیهایی که طبیعت خنک دارند استفاده شود. مصرف ماست، کفیر، بستنی، پنیر، میلکشیک و اسموتی در دوران بیماری به شما کمک میکند تا دمای بدن را کاهش دهید.
مصرف میوهها و سبزیجات غیراسیدی : میوهها و سبزیجات خواص زیادی برای سلامتی بدن دارند و برای تقویت سیستم ایمنی بدن و همچنین تسریع روند بهبود بیماری مفید هستند. بهتر است میوهها و سبزیجات غیراسیدی مثل موز، خربزه، هلو، کلم بروکلی، کلمپیچ، انواع توتها، خیار، اسفناج و پوره سیب را در رژیم غذایی دوران بیماری بگنجانید.
نوشیدنیهای مناسب برای آبلهمرغان : از آنجایی که ابتلا به آبلهمرغان موجب سوزش گلو و دهان میشود، از بهترین نوشیدنیهای مناسب برای آن آب نارگیل، دمنوشهای گیاهی و نوشیدنیهای ورزشی بدون قند است.
خوردن حبوبات مفید : عدس یکی از مفیدترین حبوبات برای بیماران مبتلا به آبلهمرغان است. عدس سرشار از مواد معدنی مفید، پروتئین و ویتامینهای متنوع است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
معجزه غذاهای فیبردار : آبلهمرغان دستگاه گوارش را تحریک میکند. در دوران بیماری از غذاهای سرشار از فیبر مثل سبزیجات، میوهها و غلات استفاده کنید تا معده و روده ضعیف نشوند.
مصرف غذاهای سرشار از اسید چرب امگا3 : تحقیقات نشان میدهد که مصرف امگا۳ بهطور مستقیم روی عملکرد سلولهای ایمنی بدن مؤثر است. در طول بیماری سعی کنید بیشتر از غذاهای حاوی امگا۳ مثل ماهیهای چرب، تخممرغ، دانه چیا، تخمکتان و گردو استفاده کنید.