تغذیه مناسب برای مبتلایان به زخم دوازدهه
بسیاری از مردم عامل زخم اثنیعشر را مصرف غذاهای ترش، تند و یا بیموقع غذا خوردن میدانند، اما این اعتقاد غلطی است و مصرف هیچ غذایی بهتنهایی موجب بهوجود آمدن زخم نیست. با این حال رعایت توصیههای غذایی میتواند در کاهش علائم نقش مؤثری داشته باشد. برخی از مواردی که باید در نظر بگیریم عبارتاند از: پرهیز از پرخوری و غذاهای چرب، کاهش حجم وعدههای غذایی و در صورت احساس گرسنگی مصرف وعدههای کوچک بین غذا، پرهیز از مصرف شکلات، قهوه و نوشابههای گازدار، خداحافظی با فستفودهایی مانند سوسیس، کالباس و انواع ساندویچ و خمیر نان، دوری از استرس، حذف داروی مسکن، نخوردن فلفل سیاه و انواع سسهای مصنوعی، مصرف گوشت بره کبابی همراه با مقداری سماق، همینطور مقداری آبپز کردن گوشت و خوردن آن بدون ادویه و آب گوشت ( گوشت گوسفند پیر مشکلات معده را بیشتر می کند، بنابراین خوردن گوشت بره توصیه میشود) و استفاده از برنج مرغوب که قبل از طبخ کاملاً شسته، لعاب آن خارج و سپس بهصورت آبکش شده و بدون روغن پخته شود.
درباره میوهها، سبزیجات و لبنیات نیز باید مواردی را در نظر داشت، ازجمله میل کردن سیب و به رسیده که با آبجوش پخته شده، مصرف سبزی خوردن شامل نعنا، پونه، مرزه و ریحان همراه غذا، خوردن زیتون با غذا، گنجاندن مربای هویج، مربای به و عسل در وعده صبحانه، مصرف زرده تخممرغ که بهصورت نیمبند (عسلی) پخته شده، استفاده از نان سنگک برشته و مغزپخت شده و کنجدی، مصرف دمنوشهای طبیعی مورد تأیید به همراه عسل، توت خشک و مویز، عدم نوشیدن و خوردن آب و ماست و سالاد به همراه غذا و حداقل تا یک ساعت بعد از غذا، مصرف ماست شیرین و کمچرب یک پیاله به همراه مقداری پودر آویشن و نعنا بهعنوان میانوعده، خوردن حریره بادام و در نهایت مصرف غذاهایی مانند حبوبات، سبزیجات و میوههای خام. این مواد غذایی نهتنها ضرری ندارند، بلکه مصرف آنها برای دستگاه گوارش مفید است.