با حضور میرهاشم موسوی انجام شد
آیین بهرهبرداری همزمان از 20 پروژه عمرانی سازمان تأمیناجتماعی
میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی پنجشنبه 28 تیرماه برای افتتاح پروژههای عمرانی این سازمان و نیز بهرهبرداری همزمان ویدئوکنفرانسی چندین پروژه توسعهای و ایجادی این سازمان در استانهای مختلف راهی استان اردبیل شد.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی در آیین افتتاحیه این طرحها گفت: «اتفاقات بزرگی که شهید جمهور با راهبری و تلاش مجاهدانه و خستگیناپذیر خود در حوزههای مختلف رقم زدند، در تاریخ انقلاب اسلامیکمنظیر است. در حالیکه آثار و برکات سیر صعودی شاخصهای کلان اقتصاد ما به تدریج در حال تحقق بر سر سفرههای مردم بود، متأسفانه این حادثه تلخ اتفاق افتاد که قطعاً تقدیر الهی بود. به هر حال امیدواریم همه بتوانیم قدردان این موقعیتی که شهید رئیسی برای ما به ارث گذاشت، باشیم و هرچه در توان داریم برای خدمت به مردم با قوت و قدرت به میدان بیاوریم.»
موسوی در این مراسم که با حضور نماینده ولیفقیه و امام جمعه اردبیل، تنی چند از نمایندگان استان اردبیل در مجلس شورای اسلامی و جمعی دیگر از مسئولان محلی برگزار شد، ضمن تسلیت ایام سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین و شهادت حضرت زینالعابدین علیهمالسلام افزود: «یکی از برکات و نعماتی که حضرات معصومین علیهمالسلام خصوصاً حضرت اباعبداللهالحسین نسبت به اهمیت آن تذکر دادهاند، خدمت به مردم است که از سیدالشهدا علیهالسلام نیز در اینباره روایتی صریح نقل شده است. خداوند به همه ما توفیق عنایت کند تا به خوبی از این نعمت بهره ببریم و در این خصوص دچار تردید و غفلت نشویم که بهترین نعمت همین فرصت خدمت به مردم است.»
او ضمن تقدیر از زحمات و حمایتهای دستاندکاران تکمیل پروژههای عمرانی خصوصاً مسئولان استانی و نمایندگان ولیفقیه در استانهای مختلف و گرامیداشت یاد و نام شهدای خدمت بهویژه حضرت آیتالله شهید رئیسی ادامه داد: «شهید جمهور تراز خدمت را در جایی ترسیم کردند که به نظر بنده کمنظیر و بلکه بینظیر است. امیدواریم همه بتوانیم خود را در این قله خدمت حفظ کنیم و اگر هم به این قله نرسیدهایم در این راستا تلاش کنیم.»
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی با اشاره به اینکه سازمان بیش از ۴۷ میلیون نفر از جمعیت کشور را تحتپوشش خود دارد، توضیح داد: «هر جلسه یا نشستی که ما در خدمت رئیسجمهور شهید بودیم و گزارشی از وضعیت سازمان ارائه میکردیم، ایشان جداً پیگیر مسائل مربوط به بیمهشدگان و بازنشستگان عزیز بودند و تأکید داشتند تا جایی که میتوانیم ارائه خدمات برای مردم عزیز را توسعه دهیم.»
تبدیل رویکرد آیندهسوزی به آیندهسازی
موسوی با تأکید بر اهمیت تداوم مسیر خدمت و مشی و مسلک رئیسجمهور شهید آیتالله رئیسی، گفت: «در دولت چهاردهم نیز همه باید دستبهدست هم دهیم تا این راه خدمت ادامه پیدا کند.» او با اشاره به رویکرد تحولی سازمان تأمیناجتماعی در دولت سیزدهم اضافه کرد: «در ابتدای دولت سیزدهم که مسئولیت سازمان را پذیرفتیم، فقط برای پرداخت مستمری ماهانه حدود 27هزار میلیارد تومان، بین 3 تا 5هزار میلیارد تومان کسری نقدینگی داشتیم که برای جبران این کسری از سال 1394 تا 1400 حدود 106هزار میلیارد تومان استقراض بیرویه از بانک رفاه انجام شده بود.»
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی با اشاره به اینکه در همین ماه گذشته حدود 65هزار میلیارد تومان بابت حقوق و مستمری و مسائل جاری سازمان هزینه شده، گفت: «از ابتدای سال 1402 تا امروز، برای پرداخت حقوق و مستمری حتی یک ریال از نظام بانکی استقراض نشده و آیندهخواریای که در دوره قبلی به این صندوق بیننسلی تحمیل شده بود، در دولت شهید رئیسی و با همت بلند ایشان به آیندهسازی تبدیل شد. در حالی که اگر بنا بود مسیر گذشته در این دولت هم استمرار پیدا میکرد، امروز باید ماهانه تا 15هزار میلیارد تومان از نظام بانکی استقراض میکردیم.»
او افزود: «یکی از دلایل کاهش نرخ تورم در دولت شهید جمهور، همین جلوگیری از ناترازی منابع و خودداری از اضافهبرداشتها در سازمان تأمیناجتماعی بود. همین استقراض 106هزار میلیارد تومانی آثار تورمی قابلتوجهی در کشور داشت. در صورت استمرار مسیر گذشته، این 106هزار میلیارد تومان استقراض به بیش از 200هزار میلیارد تومان میرسید که آثار تورمی آن در کشور میتوانست بسیار جدی باشد.»
او در ادامه گفت: «در حالی که نهتنها مسیر گذشته استمرار پیدا نکرد، بلکه به همت شهید جمهور و همکاری سران قوا، بخشی از بدهی دولت به سازمان تأمیناجتماعی تأدیه شد و از محل این تأدیه بدهی بینظیر دولت سیزدهم، 106هزار میلیارد تومان بدهی سازمان تأمیناجتماعی به نظام بانکی تسویه شد.»
تسویه بدهیهای انباشته
موسوی با اشاره به اینکه تا امروز حدود 260هزار میلیارد تومان از بدهی انباشته نهاد دولت به سازمان تأمیناجتماعی در دولت مردمیسیزدهم تسویه شده، بیان کرد: «مجموع تأدیه بدهی همه دولتهای قبل از دولت شهید رئیسی به سازمان تأمیناجتماعی حدود 80هزار میلیارد تومان بود. در این دولت 260هزار میلیارد تومان معادل سه برابر ادوار گذشته، آن هم تنها در کمتر از سه سال تأدیه بدهی دولت به سازمان تأمیناجتماعی صورت گرفت.»
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی با اشاره به اینکه دولت سیزدهم به معنای واقعی کلمه مردمی بود، گفت: «شاید کسانی بگویند این افزایش تأدیه بهواسطه تفاوت ارزش پول رقم خورد، اما با محاسبهای که صورت گرفت، معلوم شد نسبت تأدیه بدهی در هر سال به بدهی ایجادی همان سال در دولتهای قبلی بهطور متوسط 20درصد بود. در حالیکه این نسبت در دولت شهید جمهور به 65درصد رسید. این یعنی ادای حق مردم در نظام مردمسالاری دینی و ما باید این را در برنامههای راهبردی خود در همه حوزهها بهعنوان قله در نظر داشته باشیم.»
او با انتقاد از برخی تلقیها که تلاش میکردند شرایط سازمان تأمیناجتماعی را بحرانزده جلوه دهند، یادآور شد: «این بحرانانگاری افراطی در واقع بهمنظور پوشاندن ناتوانیها در مدیریت بود، در حالی که اقتضائات دورههای گذشته در این دوره هم وجود داشت، ما هم مانند قبل با تحریم مواجه بودیم و کسی هم از خارج از سازمان برای تغییر شرایط کمک نکرد و همه این تحولات با استفاده از ظرفیتهای داخلی رقم خورد.»
موسوی در پاسخ به این پرسش که این کسریها چگونه جبران شده، توضیح داد: «در دولت مردمیسیزدهم، بیش از 2 میلیون و 700هزار بیمهشده جدید به سازمان تأمیناجتماعی اضافه شد که بیش از 88هزار میلیارد درآمد برای این سازمان رقم زد. در کنترل مصارف نیز، دههاهزار میلیارد تومان صرفهجویی در منابع سازمان رقم خورد. در همان تسویه بدهی 106هزار میلیارد تومانی، سالانه بیش از 25هزار میلیارد تومان صرفهجویی در منابع سازمان تأمیناجتماعی اتفاق افتاد. با همین رویکرد بود که توسعه خدمت در بخشهای مختلف خصوصاً در حوزه درمان را شاهد بودیم که مورد تأکید شهید جمهور نیز بود.»
موسوی ادامه داد: «در دولت مردمی سیزدهم علاوه بر 20 طرحی که امروز به بهرهبرداری میرسد، بیش از 40 پروژه عمرانی در حوزه درمان عمومی، تخصصی و فوقتخصصی به انجام رسید و این فقط تعداد پروژههای بهرهبرداری شده است. در حالی که عدد مجموعه پروژههای در دست اقدام از ابتدای دولت مردمی به بیش از 200 طرح میرسد که اکثر این پروژهها در مناطق کمتربرخوردار انجام شده یا در حال انجام است.»
او با اشاره به برخی پروژههای عمرانی حوزه درمان مانند مراکز درمانی مهاباد، دزفول، شوشتر، بروجرد و لنگرود، گفت: «امروز هم 20 طرح عمرانی جدید در حوزههای بیمه و درمان به مراکز خدماتی سازمان تأمیناجتماعی اضافه میشود که از این بابت از همه کارکنان خدوم سازمان تأمیناجتماعی تقدیر و تشکر میکنم. اگر بر خداوند متعال توکل کنیم و همکاران سازمان تأمیناجتماعی با اراده آهنین خود خدمت به مردم را به معنای واقعی کلمه بر خود واجب بدانند، توسعه خدمت در حوزههای مختلف و در سراسر کشور محقق میشود.»
افزایش پوشش بیمهای داروها
موسوی در ادامه با تبیین برخی دستاوردهای سازمان تأمیناجتماعی در دولت سیزدهم، تأکید کرد: «در دولت آیتالله رئیسی نهتنها یک قلم دارو از پوشش بیمهای خارج نشد، بلکه حدود 200 قلم داروی جدید به پوشش بیمهای سازمان اضافه شد. همچنین با دستور رئیسجمهور شهید، پوشش بیمه درمانی به صددرصد جمعیت کشور رسید و تمام بیماریهای خاص و صعبالعلاج تحتپوشش بیمه قرار گرفت. همچنین خدمات گرانقیمت ناباروری تحتپوشش بیمهها قرار گرفت و خدمات درمانی برای بیمهشدگان بالای 65 سال در بیمارستانهای دولتی و دانشگاهی صددرصد رایگان شد. از طرفی در کل کشور، 277 مرکز دیابت و فشارخون با ارائه رایگان خدمات دایر شد و همه این خدمات قلهای است که شهید بزرگوار آیتالله رئیسی برای ما ترسیم کرد.»
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی ضمن تقدیر مجدد از همه کسانی که در بهرهبرداری از این طرحهای عمرانی نقش داشتند، اضافه کرد: «اتفاقات بزرگی که شهید جمهور با راهبری خود در حوزههای مختلف رقم زدند، در تاریخ انقلاب اسلامیکمنظیر است. اما متأسفانه در حالیکه آثار و برکات سیر صعودی شاخصهای کلان اقتصاد ما به تدریج در حال تحقق بر سر سفرههای مردم بود، این حادثه تلخ اتفاق افتاد که قطعاً تقدیر الهی بود. به هر حال امیدواریم همه بتوانیم قدردان این موقعیتی که شهید رئیسی برای ما به ارث گذاشت، باشیم و هرچه در توان داریم برای خدمت به مردم با قوت و قدرت به میدان بیاوریم.»
افتتاح 20 پروژه عمرانی در 10 استان
میرهاشم موسوی در حاشیه این مراسم در گفتوگو با خبرنگاران استانی، با تأکید بر اینکه تداوم مسیر خدمت با قوت و قدرت در سازمان تأمیناجتماعی ادامه دارد، توضیح داد: «علاوه بر پروژههای عمرانی استان اردبیل، در 9 استان کشور شامل استانهای اصفهان، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، کردستان، هرمزگان، گلستان، سمنان، چهارمحال و بختیاری و زنجان، 20 پروژه عمرانی تأمیناجتماعی که بیشتر پروژههای درمانی را دربر میگیرد، به بهرهبرداری میرسد که بالغ بر هفتهزار میلیارد ریال برآورد ریالی این پروژههاست.»
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی افزود: «امروز برای افتتاح برخی از این پروژهها به شکل حضوری به استان اردبیل آمدهایم. یکی از پروژههای عمرانی این استان، درمانگاه تخصصی و فوقتخصصی سبلان است که از سال 98 آغاز شده بود و در ابتدای این دولت تنها حدود 35درصد پیشرفت داشت. در مدت دولت سیزدهم 65درصد باقیمانده انجام شد و به اتمام رسید و امروز این درمانگاه افتتاح شد. همچنین در شهرستان نمین، درمانگاهی که کلنگزنی آن در سال 1401 انجام گرفت، در همین دولت در بالغ بر 3000 مترمربع، افتتاح میشود. در سطح کشور بالغ بر 200 پروژه در حال طراحی و اجرا داریم که عمدتاً پروژههای درمانی است. در این دوره با تأکید شخص رئیسجمهور شهید بر توسعه خدمات درمان رایگان و توسعه خدمت بیشتر به بیمهشدگان عزیز، عمده توسعه را در حوزه درمان داشتیم، عمدتاً هم در مناطق محروم و کمبرخوردار. بیمارستانهای مختلفی را در این دوره به بهرهبرداری رساندیم مثل بیمارستان آبادان که طی چند هفته آینده به بهرهبرداری خواهد رسید. همینطور توسعه بیمارستان شوشتر را داشتیم که در حد ساخت یک بیمارستان جدید بود. طرح توسعه بیمارستان بروجرد در ماه گذشته افتتاح شد.»
موسوی در خصوص رایگان شدن بسیاری از خدمات درمانی جدید در تأمیناجتماعی گفت: «در این دولت هم در بیمه سلامت و هم در حوزه تأمیناجتماعی، کاهش پرداخت از جیب بیمهشدگان در اولویت قرار گرفت و حتی یک خدمت و یک قلم دارو در این دوره از پوشش خدمات بیمهای حذف نشد. حدود 200 قلم داروی جدید نیز در سه سال گذشته با اجرای طرح دارویار و طرح پوشش بیمهای جدید، هم در تأمیناجتماعی و هم در بیمه سلامت تحتپوشش بیمه درمان قرار گرفت. همچنین خدمات ناباروری که خدمات بسیار گرانقیمتی است با تعرفه دولتی، رایگان شد. درمان بیماران خاص و صعبالعلاج هم بهطور ویژه با تشکیل صندوق خاص در اولویت قرار گرفت.»