printlogo


طب سنتی و هپاتیت C

از آنجایی‌ که داروهای مخصوص هپاتیت در کبد متابولیزه می‌شوند، مصرف میوه‌ها و سبزیجات زیر می‌تواند بر اثربخشی دارو‌ها تأثیر بگذارد. بنابراین بهتر است این میوه‌ها را با مشورت پزشک مصرف کنید. بعضی از این میوه‌ها و سبزیجات عبارت‌اند از: 
 گریپ‌فروت
گریپ‌فروت دارای دو آنتی‌اکسیدان اصلی به نام‌های نارنژنین و نارنجین است که هردوی آن‌ها می‌توانند التهاب کبدی را کاهش دهند و از کبد در برابر آسیب محافظت کنند.
 غلات
علاوه بر میوه‌ها و سبزیجات، غلات کامل و سبوس‌دار نیز منبع بسیار خوبی برای فیبر و دیگر مواد مغذی هستند و می‌توانند به‌صورت روزانه مورد استفاده قرار بگیرند. مواد غذایی مانند جو، برنج قهوه‌ای، کینوا، پاستای تهیه‌شده از دانه‌ کامل و نان‌های سبوس‌دار و جو دوسر منابع بسیار خوب فیبر هستند.
 ماهی آب‌های آزاد
مصرف ماهی آب‌های آزاد و دیگر ماهی‌هایی که درصد اسیدهای چرب امگا ۳ بالایی داشته باشند می‌توانند به کاهش التهاب کبد کمک کند. طبق برخی مطالعات مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ در کم کردن چربی و تری‌گلیسرید کبد مؤثر است.
 گردو
آجیل‌ها غنی از ترکیبات مغذی نظیر آنتی‌اکسیدان و ویتامین(E) هستند که برای سلامتی، خصوصاً سلامتی کبد بسیار مفید محسوب می‌شوند. مصرف مقدار متعادل و کافی آجیل‌هایی نظیر گردو و بادام می‌تواند از بروز بیماری‌های کبدی مانند کبد چرب نیز پیشگیری کند.
 عصاره‌ چای سبز
نوشیدن چای سبز می‌تواند اثرات مثبتی بر سلول‌های کبد داشته باشد. عصاره‌ چای سبز به‌عنوان یک داروی گیاهی در بسیاری از داروخانه‌ها در دسترس است. این ماده حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی به نام کاتچین است. احتمال دارد برخی از این کاتچین‌ها به خنثی‌سازی ویروس هپاتیت (C) در کبد کمک کرده و از ابتلا به سرطان کبد جلوگیری کنند.
 عصاره گیاه خار مریم
این عصاره‌ گیاهی، محبوب‌ترین دارو برای درمان گیاهی هپاتیت C است. برخی افراد از این گیاه برای پایین آوردن التهاب و از بین بردن سموم موجود در کبد استفاده می‌کنند. مصرف گیاه خار مریم می‌تواند عوارضی مانند سردرد و حالت تهوع به همراه داشته باشد و بهتر است هرگز بدون مشورت با پزشک مصرف نشود.
 شیرین‌بیان
عصاره‌ ریشه‌ شیرین‌بیان قرن‌ها بخشی از طب چینی و خاورمیانه بوده و اخیراً به عنوان درمان گیاهی هپاتیت C مزمن و همچنین درمان گیاهی هپاتیت (B) مورد استفاده قرار می‌گیرد.
 زردچوبه
در مطالعات گزارش شده که زردچوبه در محیط آزمایشگاه می‌تواند تکثیر ویروس هپاتیت(C) را متوقف کند. همچنین ممکن است به پاکسازی سموم از کبد نیز کمک کند.