تغذیه مناسب برای کاهش اضطراب
اختلالات اضطرابی عوارض جدی نظیر بیماریهای قلبی و افسردگی در پی دارند. خوشبختانه بعضی ترکیبات طبیعی و مواد غذایی با دارا بودن ماهیت ضداسترس، تأثیر چشمگیری در کاهش استرس و علائم مرتبط با آن دارند. مصرف گروهی از خوراکیها در کاهش اضطرابها مؤثرند. این مواد غذایی عبارتاند از:
فراوردههای فرعی گوشت
منظور از فراوردههای فرعی گوشت همان اعضای داخلی حیوان مثل جگر، دل و قلوه است که منابع بسیار غنی برای ویتامین(B) بهویژه (B12)، (B6)، ریبوفلاوین و فولات به شمار میآیند. ویتامینهای گروه (B) برای کنترل استرس ضروری هستند.
تخممرغ
محققان علم تغذیه تخممرغ یا سایر انواع تخم پرندگان را مولتیویتامینهای طبیعی میدانند؛ چراکه هر تخممرغ حاوی مقادیر بالایی ویتامین، مواد معدنی و آنتیاکسیدان است که به تقویت اعصاب و بهبود ذهن کمک میکند.
مصرف ویتامین (C)
نتایج بعضی مطالعات نشان میدهد که ویتامین(C) تأثیر مطلوبی در کاهش علائم اضطراب دارد. میوهها و سبزیجات غنی از ویتامین (C) نظیر پرتقال و فلفل دلمهای با تأمین مقادیر بالای ویتامین (C) در بهبود عملکرد عصبی و کاهش استرس مفید هستند.
ماهی
ماهیهایی نظیر شاهماهی، ماهی خالمخالی، سالمون و ساردین غنی از امگا۳ و ویتامین (D) هستند که تأثیر آنها در کاهش استرس و ارتقای خلقوخو مشخص شده است.
جعفری
جعفری یکی از سبزیهایی است که حاوی ترکیبات آنتیاکسیدانی برای خنثی کردن سموم و رادیکالهای آزاد اکسیژن (مواد سمی) در بدن است. مواد سمی موجود در بدن عامل بروز بسیاری بیماریها ازجمله افسردگی و اضطراب تلقی میشوند.
سیر
سیر با دارا بودن سولفور فراوان میزان گلوتاتیون بدن را ارتقا میدهد. گلوتاتیون یکی از اولین آنتیاکسیدانهایی است که بر ضداسترس دستبهکار میشود و علائم آن را کاهش میدهد. آزمایشات حیوانی انجامشده دلالت بر تأثیرگذار بودن سیر در کاهش اضطراب و افسردگی دارند.
کنجد
کنجد یکی از منابع غذایی عالی برای تأمین اسیدآمینه ال-تریپتوفان است. این اسیدآمینه ماده اولیه لازم برای تولید هورمونهای شادیآور سروتونین و دوپامین محسوب میشود. غذاهایی که غنی از ال-تریپتوفان هستند ارتقای حالات روانی و کاهش افسردگی و اضطراب را در پی دارند.
تخمه آفتابگردان
تخمه آفتابگردان سرشار از ویتامین (E) است. این ویتامین محلول در چربی یکی از شناختهشدهترین آنتیاکسیدانهای قدرتمند موجود در طبیعت به شمار میرود. یکی از عوارض کمبود ویتامین (E) در بدن تغییرات خلقوخو و افسردگی است. این دانههای خوراکی علاوه بر ویتامین (E) غنی از منیزیوم، منگنز، سلنیوم، روی، ویتامین(B) و مس هستند که همگی آنها نقش مؤثری در کاهش استرس ایفا میکنند.
کلم بروکلی
در رژیمهای غذایی که مصرف انواع کلم بالا باشد، احتمال بروز برخی بیماریها مانند سرطان، بیماریهای قلبی و اختلالات عصبی مثل استرس و افسردگی کاهش مییابد. کلم بروکلی ازجمله سبزیجاتی است که دارای مقادیر فراوانی منیزیوم، ویتامین (C) و فولات است که تأثیر آنها در مبارزه با افسردگی و اضطراب اثبات شده است.
بلوبری
بلوبری از میوههای مفید گروه توت است که خواص قابلتوجهی در آرامسازی ذهن و بهبود خلقوخو دارد. این میوه با دارا بودن فلاونوئیدها از خاصیت آنتیاکسیدانی چشمگیری برخوردار است و در بهبود احوالات روحی مفید واقع میشود.
شکلات تلخ
فقط یک تکه (حدود ۳۰ گرم) از مواد شیرین میتواند اعصاب شما را آرام کند. شکلات تلخ سطح هورمون استرس (کورتیزول) را تنظیم میکند و باعث ایجاد احساس شادی میشود.
دمنوشها
یکسری گیاهان میتوانند به کاهش استرس و اضطراب کمک کنند. توصیه میشود با تهیه این مواد هنگام بروز اضطراب برای خود دمنوش آماده کنید. همچنین مصرف آب به میزان کافی میتواند به شما در کاهش استرس کمک کند.