printlogo


در مسیر آینده‌سازی
روح الله عطاریان

سال 1402 از سوی مقام معظم رهبری، سال «رشد تولید و مهار تورم» نامیده شد. بر همین اساس دولت مردمی سیزدهم با اقدامات متعدد خود مانند کنترل نقدینگی، مهار نوسانات نرخ ارز، طرح‌های جذب سرمایه‌گذار داخلی و خارجی، برنامه‌ریزی برای رفع ناترازی‌های اقتصادی در بخش‌های مختلف، کنترل پایه پولی و احیای کارخانه‌های تعطیل و نیمه‌تعطیل تلاش خود را جهت اجرای فرمان رهبری در پیش گرفت. در این راستا سازمان تأمین‌اجتماعی نیز با رویکرد حمایتی و اجرای طرح‌ها و پیشبرد خدماتی همچون بخشودگی جرائم بیمه‌ای، فهرست هوشمند حق‌بیمه، برداشتن سقف واریز درگاه اینترنتی حق‌بیمه، تسهیل مقررات بیمه‌ای، اخذ غیرحضوری تعهدنامه و حذف ابلاغ غیرالکترونیک و امکان مشاهده جزئیات محاسبات و گردش حساب بدهی‌ها در مسیر همراهی با دولت مردمی برای حمایت از بخش تولید گام برداشت.
همچنین سازمان تأمین‌اجتماعی به اجرای سیاست‌های کلی تأمین‌اجتماعی که مقام معظم رهبری در بیست‌‌ویکم فروردین‌ماه سال 1401 برای اقدام به رؤسای قوای سه‌گانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ کردند، پایبند بود. چند نمونه از اقدامات مهم این سازمان شامل بندهای اول سیاست‌های کلی تأمین‌اجتماعی در زمینه استقرار نظام تأمین‌اجتماعی به‌صورت جامع، یکپارچه، شفاف، کارآمد، فراگیر و چندلایه و بند پنجم این سیاست‌ها در حوزه لایه‌بندی امور امدادی، حمایتی و بیمه‌ای و سطح‌بندی خدمات با رویکرد فعال دولت براساس وسع و استحقاق است. یکی از پیش‌شرط‌ها و اقداماتی که در راستای اجرای این دو بند باید صورت گیرد، توسعه پوشش بیمه در کشور و امکان بیمه‌شدن افراد فاقد بیمه‌های اجتماعی است. در حال حاضر 47میلیون نفر عضو خانواده تأمین‌اجتماعی هستند که نزدیک به 2.3میلیون نفر از این جمعیت از ابتدای دوره مدیریتی جدید تحت‌پوشش سازمان تأمین‌اجتماعی قرار گرفته‌اند. در کنار اجرای طرح بیمه فراگیر خانوار ایرانی، انعقاد تفاهم‌نامه‌های بیمه‌های توافقی ازجمله بیمه امدادگران هلال‌احمر، صندوق ذخیره بسیجیان، اعضای مراکز روانشناسی و مشاوره و غیره، سازمان تلاش کرده در جهت تحقق سیاست‌های کلی گام بردارد. توسعه کمی‌و‌کیفی خدمات و تعهدات بیمه‌ای و درمانی از دیگر اقدامات سازمان تأمین‌اجتماعی برای پایبندی به سیاست‌های کلی (ذیل بندهای 5 و 6) بود. افزایش 80درصدی سقف تعهدات و افزایش 120درصدی مبلغ ریالی سهم تأمین‌اجتماعی در بیمه تکمیلی بازنشستگان، در کنار توسعه مراکز درمانی یکی از اقدامات سازمان برای اجرایی‌سازی سیاست‌های کلی بود. سازمان در دولت سیزدهم 133 پروژه عمرانی در حوزه درمانی، بیمه‌ای و رفاهی را (عمدتا در مناطق کم‌برخوردارتر کشور) در دستور کار قرار داد. تنها در سال 1401 تأمین‌اجتماعی 78 پروژه افتتاحی، توسعه‌ای و آغاز عملیات اجرایی را با ارزش ریالی 39هزار میلیارد تومان و زیربنای 336هزار مترمربع طرح‌ریزی کرد. 
این‌ها تنها گوشه‌ای از اقدامات سازمان تأمین‌اجتماعی در این مدت‌زمان است. همان‌طور که مدیرعامل محترم سازمان بارها تأکید کرده‌اند، مسیر توسعه خدمات و آینده‌سازی در سازمان تأمین‌اجتماعی آغاز شده و با قوت ادامه خواهد یافت و با ریل‌گذاری‌های انجام گرفته، سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی‌ها، چشم‌انداز آینده بسیار امیدوارکننده است.