printlogo


شرکت کشت و صنعت خرم
احمد ‌هاتفی‌اولایی مدیرعامل

معرفی شرکت و محصولات
مجموعه كشت‌وصنعت خرم در سال 1385 به‌منظور توليد و فرآوري محصولات كشاورزي و صنايع تبديلي به‌ویژه رب گوجه‌فرنگي تأسیس شد. تقريباً 99درصد محصول شرکت در اين سال‌ها صادراتي بوده است. در سال‌های اخير نیز با ایجاد صنايع بسته‌بندي (تولید ظروف بسته‌بندي فلزي)، تقريباً زنجيره كامل توليد از مقطع كشاورزي، تبديلي و بسته‌بندي را در مجموعه ایجاد کرده‌ایم. 

انتظارات کارفرمایان 
سیاست‌های سازمان در حمایت از واحدهاي كوچك به‌ویژه كارگاه‌هاي زير پنج نفر خوب بوده است. بسیاری از كارگاه‌هاي كوچك و تعميرگاه‌ها، ازجمله تراشكاري و كارگاه‌هاي صنعتي- خدماتي تشويق شدند و تعداد نيروي بيمه‌گذار خود را افزایش دادند. 
چالش امروز پیشِ‌روی کارفرمایان این است که نیروی کار با حداقل حقوق و بيمه ديگر مانند گذشته قانع و راضی به ادامه همکاری نیست. به‌عنوان فردی که حداقل با300-200 نفر نيروي بيمه‌شده در كارگاه‌هاي مختلف سروكار دارم، دغدغه‌هاي كارگرها را شنيده‌ام و حتي درگير بعضي مسائل كارفرماها و گلايه‌هاي آن‌ها شده‌ام. بنابراین ‌در چنین شرایطی و با توجه به وضعيت بحران جدی نيروي كار ظرف10تا 15سال‌ آينده، دولت باید حمایت از تولید و جامعه کارفرمایی و کارگری را در اولویت قرار دهد. از طرفی، تأمین‌اجتماعی هم ضمن افزایش خدمات (رفاهی و درمانی) خود، در مسیر کیفی‌تر شدن خدمات گام بردارد تا نیروی کار با اشتیاق به کار دل بدهد. همچنین، کارگاه‌های مشمول طرح طبقه‌بندي حتماً به اجرای آن ملزم شوند. نمي‌گويم مزايايي براي كارگاه‌ها در نظر گرفته شود. مثلاً سازمان‌تأمين‌اجتماعي می‌تواند كارگاه‌ها را در سطوح طلايي، نقره‌اي و برنزي طبقه‌بندی کند. نیرویی که 20سال به‌صورت منظم در کارگاهی کار کرده، باید خدمات متعارف‌تر و بهتری نسبت به نیرویی که کارگاه‌های مختلف را تجربه کرده دریافت کند. 
راهکارهای توسعه تعاملات
مديران كل در استان اغلب افراد توانمندی هستند. رابطه کارفرمایان با تأمين‌اجتماعي باید به سمتی بروند که یکدیگر را به چشم شریک تجاری ببینند. برگزاری جلسات توجيهي برای پرسنل شعب و کارشناسان سازمان به‌منظور برقراری ارتباط تعاملی با واحدهاي توليدي باید در اولویت قرار گیرد. همچنین برگزاری جلسات هم‌اندیشی مستمر با جامعه کارگری، کارفرمایی و بازنشستگان به‌طور مداوم نیز در توسعه تعاملات موثر است.

دغدغه تولیدکنندگان در سطح کلان
يكي از بزرگ‌ترين دغدغه‌هاي ما تبعات ناشی از تحريم مانند تعهد ارزي و موانع صادرات است. در کنار این چالش عظیم دغدغه شخصی‌‌ام، نبود و كمبود نيروي كار (در حال حاضر و چند سال آينده) است. بسیاری از نيروهای كار کشور را به‌دلايل بی‌شمار از دست داده‌ايم. از سال‌ها پیش مهاجرت نیروهای متخصص وجود داشت. اکنون مهاجرت به نيروهاي تكنسين فني رسیده و دو سال اخير در حال از دست دادن نيروي جوشكار و برقكار هستیم.