فرهنگ عمومی در آینه نشر
فرهنگ عمومی و حوزههای مختلف مرتبط با آن شامل زنجیره وسیعی از حلقههای فرهنگی است. در این زمینه کتابهای زیادی به نگارش درآمده که خواندن آنها مخاطب این حوزه را با زوایای گوناگون فرهنگ عمومی آشنا میکند.
فرهنگ عمومی
مهدی سعیدیکیا نویسنده این کتاب است. تعاریف مربوط به فرهنگ در زبان فارسی و دایرهالمعارفهای بینالمللی، بررسی سطوح فرهنگ، الگوهای فرهنگ، تحول فرهنگ، تغییر و اشاعه فرهنگ، نگرش و بینش مکتب اسلام درباره فرهنگ از موضوعات این کتاب هستند. آشنایی با مفاهیم اولیه فرهنگ عمومی در این کتاب تنظیم شده و مخاطب را با مبانی اصولی فرهنگ عمومی روبهرو میکند.
تغییرات اجتماعی
جامعهشناس برجسته کانادایی، گیروشه تأملات وسیعی در زمینه فرهنگ دارد و آثار زیادی را به رشته تحریر درآورده است. روشه یکی از پیشگامان علوم اجتماعی کاربردی معاصر در جامعه کِبِک است. کتاب تغییرات اجتماعی این نویسنده در ایران با ترجمه منوچهر وثوقی توسط نشر نی منتشر شده است. توجه داشته باشید که این یک کتاب عمومی در زمینه فرهنگ است و قبل از ورود به حوزههای تخصصی فرهنگ شما را با آرا و نظرات جامعهشناسان مختلف آشنا میکند. ضرورت خواندن این کتاب در همین است که بستر ذهنی مناسبی را برای مخاطب جویای علم فراهم میکند. بعد از خواندن این کتاب میتوانید به کتابهای تخصصیتر در زمینه فرهنگ و جامعهشناسی مراجعه کنید و با پیشزمینه ذهنی پرباری مطالب آنها را فرابگیرید.
درباره فرهنگ
این کتاب را زندهیاد جلال ستاری، نویسنده و اسطورهشناس بزرگ ایرانی به رشته تحریر درآورده است. ستاری از بزرگترین پژوهشگران عرصه فرهنگ در ایران بود. انتشار بیش از صد اثر در حوزه فرهنگ و اسطوره و افسانهشناسی جایگاه رفیع او را نشان میدهد. در این اثر ارزشمند پنج نوشتار در حوزه فرهنگ و هویت فرهنگی آمده است؛ علل غایی توسعه فرهنگ، کیفیت زندگی و هویت انسان، از ونیز تا هلسینکی، نخستین مجمع وزرای فرهنگ کشورهای آسیایی، سیاستهای کمک به آفرینش هنری و ضرورت شناخت هویت فرهنگی.
فرهنگ و رسانههای نوین
رسانه یکی از عناصری است که فرهنگ یک جامعه را بهشدت تحتتأثیر قرار میدهد. از همین رو مدنظر قرار دادن آن و آموزش در این زمینه همواره باید مورد توجه فرهنگپژوهان و مسئولان و مردم باشد. سواد رسانهای که امروزه برای جوامع مدرن لازم و ضروری است نیز در همین زمینه به دنبال ارائه راهکارهای مفید است. دکتر ناصر فکوهی، انسانشناس و مردمشناس ایرانی در کتاب «فرهنگ و رسانههای نوین» به بررسی ارتباط میان این دو مقوله پرداخته است. کتاب فرهنگ و رسانههای نوین در انتشارات همشهری به چاپ رسیده است.
فرهنگ و جامعه
این کتاب اثری است از ریموند ویلیامز، منتقد بریتانیایی که درباره جنبههای مختلف فرهنگ حرف میزند. نویسنده معتقد است که موارد زیادی از زندگی انسانها با فرهنگ همراه میشود. از جمله میتوان به توصیف وضعیت کلی ذهن در تربیت انسان، ایده کمال انسان، توسعه هوش در ابعاد یک جامعه کلی و هنرهای عمومی اشاره کرد. در بخشی از کتاب «فرهنگ و جامعه»، ویلیامز درباره شاعران قرن نوزدهم صحبت میکند. او ایده فرهنگ را به عنوان مجموعهای از هنر و یادگیری و ارزشهای برتر از پیشرفت عادی جامعه میداند.