عینک هوشمند
عینک هوشمند از جمله گجتهای نوآورانهای است که قدمت زیادی ندارد، اما طی چند سال گذشته توانسته سروصدای زیادی ایجاد کند. به زبان ساده، این نوع عینکها میتوانند تکنولوژی موجود در گوشیهای هوشمند را بهطور مستقیم به چشم و گوش ما بیاورند. شرکت گوگل چند سال قبل از اولین عینک هوشمند خود رونمایی کرد. این عینک در نهایت به شکست تجاری تبدیل شد، اما از آن زمان شرکتهای متعددی وارد این حوزه شدهاند و مدام خبرهای جدیدی درباره این گجتها منتشر میشود.
اما عینک هوشمند دقیقاً چیست و چرا ساخت آن کار چندان سادهای نیست؟ عینکهای هوشمند از جمله گجتهایی هستند که میتوانند کاربردهای مختلفی داشته باشند. به عنوان مثال مانند یک لایه واقعیت افزوده، قادر به نمایش اطلاعات بیشتر در میدان دید چشم کاربر هستند. برخی از آنها شاید تماس تلفنی یا گوش دادن به موسیقی را امکانپذیر کنند، اما هیچ خروجی بصری نداشته باشند.
اساساً هدف از ساخت عینکهای هوشمند این است که برخی عملکردهای گوشیهای هوشمند و گجتهای مشابه بهطور مستقیم راهی سر یا صورت شما شود. برای بهرهگیری از مشخصههای برخی از این عینکها باید از دستهای خود استفاده کنید، اما برخی دیگر کاملاً صدامحور هستند.
این نوع عینکها میتوانند به شما اجازه دهند تا به تماسها یا پیامها پاسخ دهید، عکسها و ویدئوها را از نقطهنظر خود ثبت کنید، به موسیقی گوش دهید، با اپلیکیشنها تعامل داشته باشید، از ناوبری (GPS) استفاده کنید یا اینکه لایه واقعیت افزوده را مشاهده کنید. عینکهای هوشمند در صنایع مختلف از جمله لجستیک، بهداشت و ساختوساز نیز دارای کاربردهای مهمی هستند. در حال حاضر چندین عینک هوشمند مختلف در بازار وجود دارد. هیچکدام از آنها بینقص نیستند و بعضی قیمت هنگفتی دارند، اما این فناوری به سرعت در حال پیشرفت است. عینکهای هوشمند از زمان اولین تلاش گوگل راه پر پیچوخمی را طی کردهاند. در حال حاضر چندین شرکت در سراسر جهان مشغول توسعه چنین عینکهایی هستند. با توجه به اینکه نسلهای جدید نمایشگرهای هدایتگر موج قرار است رزولوشن، میدان دید و شفافیت بسیار بهتری ارائه کنند، آینده فناوری واقعیت افزوده هیجانانگیز
به نظر میرسد.