مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی در بازدید نظارتی از شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران:
امانتدار بیمهشدگان و ملزم به مدیریت حرفهای داراییها هستیم
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی در ادامه بازدیدهای نظارتی از شرکتهای زیرمجموعه این سازمان در نشستی با مدیران شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و شرکتهای تابعه که با حضور مصطفی سوری معاون اقتصادی و سرمایهگذاری سازمان تأمین اجتماعی، ابراهیم بازیان مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری تأمیناجتماعی و محمدرضا مدرس خیابانی مدیرعامل شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی و جمعی از اعضای هیأتمدیره گروه کشتیرانی و مدیران عامل شرکتهای عملیاتی گروه کشتیرانی برگزار شد، گفت: «ما بهعنوان امانتدار بیمهشدگان و بازنشستگان در همه مجموعههایی که دارای سهام هستیم، عملکردها را با شاخص رشد، توسعه و تحول مورد سنجش و ارزیابی قرار میدهیم. در این دولت از ما انتظار میرود که برخی رویههای غلط گذشته را ازطریق اصلاح پرتفوی، خروج از بنگاهداری و توسعه سهامداری اصلاح کنیم و با مدیریت جهادی و رفتار حرفهای در مدیریت، از داراییهای موجود ارزش افزوده بگیریم و آنها را به تولید و خروجی مناسب برسانیم تا مطلوبیتی که در این امانت هست، حاصل شود.»
میرهاشم موسوی در این نشست با اشاره به اینکه بخش حملونقل یکی از مؤلفههای مهم قدرت در همه بخشها و بهویژه در بخش اقتصاد است، گفت: «مقام معظم رهبری به فعالیتهای این مجموعه عنوان «حرکت جهادی» دادهاند که این عنوان، مدال افتخار و مایه مباهات است. البته وقتی عرصه فعالیت در بخشهای مختلف کلان و راهبردی را در چند سال گذشته مرور میکنیم، متوجه میشویم با شرایط تحریم و فشارهای موجود، همه لحظات کار و فعالیت در این عرصه، فعالیت جهادی بوده است.»
جایگاه شرکت کشتیرانی
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی افزود: «نقش و مأموریت حاکمیتی شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در عرصه کشتیرانی، بسیار حائز اهمیت است و همه موظفیم که بهعنوان یکی از زیرساختیترین بخشها، این حوزه را تقویت کنیم.» او ادامه داد: «یک ظرفیت سوقالجیشی جغرافیایی در اختیار ماست و بستر و ظرفیت لازم را هم در کشتیرانی در اختیار داریم. شاید نیاز باشد تا به تکمیل این زنجیره بپردازیم تا کریدور شمال به جنوب و همچنین بخشهای مختلف عرصه حملونقل را به هم وصل کند.»
موسوی تصریح کرد: «ما به عنوان امانتدار بیمهشدگان و بازنشستگان، در همه مجموعههایی که دارای سهام هستیم، عملکردها را با شاخص رشد، توسعه و تحول مورد سنجش و ارزیابی قرار میدهیم. در گذشته بهرغم برخی اقدامات ارزشمند، در برخی حوزهها گرفتار برخی رویههای غلط بودهایم و در این دولت از ما انتظار است که این رویههای غلط را در واگذاری داراییها، اصلاح پرتفوی، خروج از بنگاهداری و توسعه سهامداری اصلاح کنیم.» مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی افزود: «باید با مدیریت جهادی و رفتار حرفهای در مدیریت از داراییهای موجود ارزش افزوده بگیریم و آنها را به تولید و خروجی مناسب برسانیم تا مطلوبیتی که در این امانت هست، حاصل شود. یکی از اشکالات ما معمولاً این است که رویکردهای تحولی و رشدمحور آغاز میشود و تا جایی هم خوب پیش میرود، اما از جایی به بعد موانع فرایندی و پیرامونی ایجاد میشود که کار را سخت میکند. باید بر این موانع غلبه کرد تا رشد تحولی اتفاق افتد. این مسیر رشد و توسعه گروه کشتیرانی باید ادامه یابد.» او افزود: «مجموع سهامی که سازمان تأمیناجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری در این مجموعه دارند، حقالناس و اموال مردم و بازنشستگان است و از این نظر همه ما و شما باید این دغدغه را داشته باشیم که این دارایی به بهترین نحو مدیریت شود.»
رویکرد حرفهای و تخصصگرایی
موسوی تأکید کرد: «در حوزههای مختلف کاری باید رویکرد حرفهای و تخصصگرایی را تقویت کنیم و از محفلگرایی و باندبازی و رفیق و آشنا و سفارش فاصله بگیریم. حق نداریم اجازه چنین رویههایی را در مجموعههایمان بدهیم. من در بازدیدها و سفرهای استانی و دیدار با همه عزیزان در هلدینگهای اقتصادی همیشه توصیه میکنم که نباید زیربار توصیهها و سفارشهای رانتی این و آن برویم. این رویکرد ما در تأمیناجتماعی بوده و هست که واگذاری مسئولیتها باید برمبنای توانمندی، قابلیت و تخصص و تعهد افراد باشد.» او افزود: «تمرکز یک بنگاه اقتصادی باید بر مدیریت و سرمایهگذاری بهتر و رشد بدون توجه به حاشیه باشد. هرچه رویکرد تخصصگرایی و حرفهای بودن بیشتر باشد، تمرکز بر مدیریت بیشتر و بهتر حاصل میشود.»