بالاترین درخواست مرخصی استعلاجی در 10 سال گذشته
کارمندان انگلیسی زیاد مریض میشوند
تحقیقات جدید یک مؤسسه در لندن نشان میدهد که تعداد کارگرانی که خواهان گرفتن مرخصی استعلاجی هستند، به بالاترین میزان خود در 10 سال گذشته رسیده است. علت این افزایش درخواست را میتوان در افزایش استرس و مشکلات روحی که کارگران با آن دستوپنجه نرم میکنند، جستوجو کرد. بیش از سهچهارم کارگرانی که در این تحقیقات مورد بررسی قرار گرفتهاند، به دلیل استرس مرخصی استعلاجی گرفتهاند و تعداد روزهای مرخصی آنها به هشت روز رسیده است؛ چیزی که نسبت به سال قبل از آن، افزایش چشمگیری دارد.
مؤسسه انگلیسی منشور پرسنل و توسعه (CIPD) غیبت ناشی از بیماری و سلامت روحی کارکنان را در بین 918 سازمان که 6.5 میلیون کارمند را نمایندگی میکنند، بررسی کرده و نتایج آن نشان میدهد که
76 درصد از پاسخدهندگان به دلیل داشتن استرس در سال گذشته، مرخصی استعلاجی گرفتهاند. علاوه بر این، همهگیری کرونا و قرنطینههای طولانیمدت، در کنار بحران هزینه زندگی در بین کارگران، دو عامل دیگری بوده که مرخصی استعلاجی کارگران را افزایش داده است.
کمبود کارگر ماهر
نتایج این گزارش در حالی منتشر شده است که شرکتها در استخدام نیروی ماهر با مشکلات زیادی روبهرو هستند و همواره درباره کمبود کارگران ماهر هشدار دادهاند. محققان منتشرکننده این گزارش به کارفرمایان توصیه کردهاند که حمایت بیشتری از کارگران برای بازگرداندن آنها به کار انجام دهند. طبق نتایج این محققان کارکنان بهطور متوسط 7.8 روز در سال گذشته از محل کار غیبت داشتهاند، در حالی که این رقم در سال 2019 نزدیک به 5.8 روز بوده است. مشاوران و محققان ارشد این مؤسسه معتقدند که عوامل خارجی مانند همهگیری کووید-19 و بحران هزینههای زندگی تأثیرات عمیقی بر رفاه بسیاری از افراد گذاشته است و همین امر استرس و مشکلات روحی کارگران را افزایش داده که در نهایت به افزایش درخواست مرخصی استعلاجی منجر شده است.
معضل همهگیری کرونا
نتایج این مطالعات نشان میدهد از بین سازمانهایی که این مؤسسه مورد بررسی قرار داده 50 درصد در 12 ماه گذشته کارمندانی داشتهاند که کرونا را تجربه کردهاند یا در حال تجربه طولانیمدت آن هستند (یعنی با علائمی که 12 هفته یا بیشتر طول میکشد). همچنین یکسوم این سازمانها، همهگیری کرونا را همچنان یکی از دلایل مهم غیبت کوتاهمدت کارکنان خود میدانند. البته این را هم باید در نظر گرفت که همه کارمندان مبتلا به کرونا علائم خود را گزارش نمیکنند و یکپنجم از سازمانهای پاسخدهنده، بهطور کلی نمیدانستهاند که آیا هیچیک از کارکنان آنها علائم طولانی کووید-19 را داشتهاند یا خیر. در واقع این مسائل میتواند درصدهای این گزارش را افزایش دهد.
بیماری جسمی- روحی
بر اساس همین مطالعات، علت اصلی غیبتهای طولانیمدت کارکنان و درخواست آنها برای مرخصی استعلاجی، مشکلات روحی و روانی بوده است. 63درصد از پاسخدهندگان آن را به عنوان علت اصلی درخواستهای مرخصی خود ذکر کردهاند. این مطالعه همچنین نشان میدهد غیبت و مرخصیهای کوتاهمدت به خاطر عواملی مانند سرماخوردگی و آسیبهای اسکلتی-عضلانی بوده است؛ هرچند این افراد هم مسائل ناشی از بیماریهای روحی و روانی را در پاسخهای خود ذکر کردهاند. تقریباً 43 درصد کسانی که مرخصیهای کوتاهمدت گرفتهاند، به علت مشکلات روحی و ذهنی این درخواست را داشتهاند. طبق بررسیها، این افزایش مرخصیهای ناشی از بیماری، همزمان با افزایش تقاضای کارمندان برای انعطاف بیشتر در کار و افزایش دورکاری رخ داده است. هر دوی اینها پاسخی به افزایش هزینههای زندگی کارمندان و همچنین افزایش مشکلات سلامتی و روحی آنها در چند سال گذشته است.
همچنین طبق گزارشات اخیر دوپنجم (40 درصد) از کارگران در بریتانیا به دلیل افزایش هزینههای زندگی در حال بررسی تغییر شغل خود هستند که نسبت به سال 2022 یک افزایش 5درصدی را نشان میدهد. این مطالعه همچنین یادآوری میکند که فضاهای اقتصادی چالشبرانگیز میتوانند به راحتی اولویتهای شغلی کارمندان را تغییر دهد.
تأثیر منفی بر اقتصاد
گزارشی که توسط چند اقتصاددان برجسته منتشر شده، پیشبینی کرده که در صورت ادامه بهرهوری پایین کارمندان در بریتانیا (میزان تولید در هر ساعت)، این مسئله میتواند بر اقتصاد این کشور، افزایش بهره و با ادامه عدم اطمینان سیاسی به کاهش رشد در نیمه دوم سال 2023 منجر شود. اقتصاددانان بهشدت نگران هستند که این احساس استرس و اضطراب به اقتصاد بریتانیا در نیمه دوم سال ضربه بزند و باعث شود که بریتانیا صرفاً برای حفظ وضع موجود تلاش کند.
این مؤسسه پیشبینی کرده که رشد اقتصادی بریتانیا در سال جاری به 0.4 درصد کاهش مییابد که نسبت به سال 2022، حدود 4.1 درصد کاهش دارد. همچنین این سرعت رشد در سال 2024 به 0.3 درصد کاهش مییابد که 0.8درصد کمتر از پیشبینی صورت گرفته توسط سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه (OECD) است. به گفته حزب کارگر این کشور بریتانیا تنها کشور عضو همکاریهای اقتصادی است که از زمان شروع همهگیری در هر سه نرخ اشتغال، بیکاری و عدم فعالیت اقتصادی شاهد عقبنشینی بوده است.
تجزیه و تحلیل دادههای اخیر این سازمان حاکی از این است که در میان 38 کشور عضو این سازمان مستقر در پاریس، بریتانیا تنها کشوری است که نسبت به اوایل سال 2020 نرخ اشتغال پایینتر، نرخ بیکاری بالاتر و نرخ عدم فعالیت اقتصادی بالاتری را تجربه
کرده است.
طبق این آمار، پنج کشور دیگر نیز نرخ اشتغال کمتری داشتهاند، در حالی که 14 کشور دیگر شاهد افزایش بیکاری و پنج کشور دیگر شاهد افزایش عدم فعالیت اقتصادی بودهاند. اما تحت حاکمیت محافظهکاران، بریتانیا در هر سه جبهه شکست خورده است. لیز کندال، وزیر جدید کار و بازنشستگی حزب کارگر معتقد است بریتانیا به شدت از «بحران عدم فعالیت اقتصادی» رنج میبرد. این اتفاق بهویژه بر زندگی افراد بالای 50 سال و جوانان تأثیر بسزایی گذاشته است.
منبع: گاردین