printlogo


مدیر ایمنی، بهداشت و محیط‌‌زیست مس سرچشمه رفسنجان تأکید کرد
نقش مؤثر تأمین‌اجتماعی در پیشگیری از حوادث کار
«مصطفی زیدآبادی‌نژاد» مدیر ایمنی، بهداشت و محیط زیست مجتمع مس سرچشمه رفسنجان در ارتباط با نقش مؤثر سازمان تأمین‌اجتماعی در حوزه پیشگیری از حوادث کار و ارائه خدمات گسترده پس از آن، گفت: «به دلیل ارتباط بی‌‌واسطه سازمان تأمین‌اجتماعی با حوزه کار و تولید و فعالان و شاغلان این بخش، حضور فعالانه این سازمان در حوزه پیشگیری از حوادث کار و جلوگیری از آسیب‌‌های نیروی کار بیمه شده، به نوعی سرمایه‌‌گذاری و کاهش هزینه‌‌های تأمین‌اجتماعی محسوب می‌شود.»

زیدآبادی‌نژاد در گفت‌وگو با «آتیه‌نو» توضیح داد: «با توجه به حمایت‌‌های تأمین‌اجتماعی از نیروی کار حادثه‌دیده، کارگران ازکارافتاده و خانواده بازماندگان فرد تحت‌پوشش فوت شده ناشی از حوادث کار، حضور گسترده این سازمان در حوزه پیشگیری از حادثه شغلی بهبود شرایط کار و بهره‌‌‌وری و کاهش هزینه‌های ناشی از حمایت‌ها را به دنبال خواهد داشت. شاید از این مهم بتوان به عنوان حلقه مفقوده حوزه ایمنی و ابزار تأثیرگذار این بخش یاد کرد.»
او ادامه داد: «با توجه به نبود تناسب لازم بین تعداد بازرسان کار و جمعیت فعال و شاغل در حوزه کار و تولید، قطعاً رشد تعداد بازرسان و توسعه همکاری شرکای اجتماعی حوزه کار با بخش بازرسی، امکان کاهش چالش‌‌های حوزه ایمنی و بهداشت و طبیعتاً روند نزولی تعداد حوادث کار را به دنبال خواهد داشت.»
مدیر ایمنی، بهداشت و محیط زیست مجتمع مس سرچشمه رفسنجان گفت: «گاهی برخی کارفرمایان و پیمانکاران به‌واسطه کم‌‌توجهی به قوانین و مقررات حوزه ایمنی، به‌صورت غیرعمد نسبت به رعایت نکات ایمنی حوزه کار غفلت می‌کنند. این رویه حتماً شرایط غیراستاندارد فضای کارگاهی و افزایش حوادث ناشی از کار را رقم می‌زند.»
او افزود: «در راستای افزایش ظرفیت و توان بازرسی کارگاهی حوزه ایمنی و بهداشت در کشور باید از توان اجرایی نیروی ایمنی حاضر در کارخانجات نهایت بهره‌‌‌مندی را داشت؛ در این ارتباط سال‌های گذشته طرح‌های مختلف در محدوده زمانی خاص قابلیت اجرا پیدا کردند.»
این فعال حوزه ایمنی کار اضافه کرد: «در واقع باید با تشکیل سازمان‌های مردم‌نهاد کارگاهی از ظرفیت کارگاه‌ها و صنایع جهت توسعه بازرسی‌های حوزه ایمنی استفاده کرد. در این زمینه نیاز داریم که نظارت کامل بازرسی حوزه وزارت کار به عنوان ابزار لازم و ناظر فعالیت داشته باشد.»
زیدآبادی‌نژاد در ادامه گفت: «این تشکل‌ها باید در فضای نظارتی ادارات کار، بازرسی‌های مکرر و مستقل از کارگاه‌ها داشته باشند. در واقع با اجرایی کردن این روند و جذب افراد متخصص و دارای صلاحیت، مشکل کمبود نیروی بازرسی رسمی در کشور کاهش پیدا می‌کند. به این ترتیب کنترل و کاهش چالش حوادث شغلی را شاهد خواهیم بود.»
او بیان کرد: «با استفاده از ابزارهای قانونی و توان اجرایی نظارت در حوزه ایمنی، امکان فرهنگ‌سازی رعایت موارد و مسائل ایمنی و بهداشت حوزه کار در کارگاه‌ها و کارخانجات وجود دارد. در واقع گذر زمان و بهره‌مندی از ابزارها و الزامات مربوط به بخش ایمنی، زمینه و بستر تحقق رشد ایمنی کارگاهی را فراهم می‌کند.» مدیر ایمنی، بهداشت و محیط زیست مجتمع مس سرچشمه رفسنجان افزود: «همچنین الزامات قانونی ایمنی کار برای نیروی کار شاغل در کارگاه وجود دارد که باید از طریق ظرفیت قانون، امکان اجرای تعهدات ایمنی نیروی کار را فراهم کنیم. در این راستا ظرفیت آیین‌نامه‌های انضباطی امکان اجرای این مهم را مهیا می‌کند.»
این کارشناس حوزه ایمنی و بهداشت کار گفت: «در واقع این قبیل کنترل‌ها موجب تغییر رفتار سازمانی و عمل به تعهدات مقرراتی حوزه ایمنی در بین شرکای اجتماعی حوزه کار و تولید می‌شود. به عبارتی رعایت کامل آیین‌نامه‌های انضباطی حوزه ایمنی به مرور بخشی از فرهنگ کارآمد حوزه کار را
| شکل می‌دهد.»