printlogo


روش‌های صحیح ضد‌عفونی کردن سبزیجات

- پاک کردن قبل از ضدعفونی کردن سبزیجات: قبل از ضدعفونی کردن سبزیجات باید سبزی‌ها پاک شوند. برگ‌های زرد و گندیده و چوب و گل‌و‌لای را از سبزیجات جدا کنید. روی سبزیجات پاک شده آب بگیرید تا گل‌و‌لای سطحی از روی آن‌ها پاک شود و بعد به سراغ مرحله دوم یعنی ضدعفونی کردن سبزیجات بروید.
اگر کاهو، کلم یا سبزیجات دارای برگ را ضدعفونی می‌کنید، قبل از ضدعفونی کردن، لایه خارجی این مدل سبزی‌ها را بردارید. برگ‌های آسیب‌دیده که محل تجمع باکتری است را سریع دور بیندازید. برای محصولاتی مانند سیب، سیب زمینی، هویج از یک برس استفاده کنید. برای میوه‌های نرم‌تر هم صرفاً با دستان خود آن را به آرامی‌ زیر آب بشویید.
-انگل‌زدایی‌: این مرحله، مهم‌ترین قسمت شست‌وشوی سبزیجات است و باید به بهترین شکل انجام شود. برای انگل‌زدایی سبزیجات به‌ هیچ‌وجه نمی‌توان روی کمک نمک حساب کرد و باید از مواد ضدعفونی‌کننده مخصوص میوه و سبزی استفاده شود. برای انگل‌زدایی سبزیجات، یک کاسه را از آب پر کنید و سبزی‌ها را داخل کاسه بریزید. به ‌ازای هر لیتر آب حدوداً ۲ تا ۴ قطره مایع ظرفشویی اضافه کنید. بهتر است کمی ‌سبزی‌ها را جابه‌جا کنید تا آب داخل کاسه کف کند. اجازه بدهید سبزی‌ها حدود پنج دقیقه در این محلول باقی بمانند تا انگل‌ها، تخم و کیست‌شان جدا شوند و به سطح آب بیایند. آب روی کاسه را به‌آرامی ‌دور بریزید و سبزی‌ها را حسابی آبکشی کنید.
- شست‌و‌شو با آب‌نمک و سرکه: سرکه و نمک در مرحله‌ میکروب‌زدایی می‌توانند حسابی مؤثر باشند. سرکه خاصیت ضدعفونی‌کنندگی بالایی دارد و خیلی از باکتری‌ها و حتی بعضی ویروس‌ها را از بین می‌برد. سرکه به ساختار سلولی میکروب‌ها و ویروس‌ها حمله می‌کند، پروتئین‌های‌شان را تغییر می‌دهد و چربی سطح‌شان را در خودش حل می‌کند. نمک هم کمک می‌کند تا سموم و آفت‌کش‌ها از سطح سبزیجات خارج شوند و از بین بروند. شما می‌توانید بعد از مرحله‌ انگل‌زدایی، دو قاشق نمک یا سرکه را در یک کاسه آب حل کنید، سبزی‌ها را داخلش بریزید و بگذارید نیم ساعت خیس بخورند و سپس آبکشی کنید.
- آبکشی دقیق سبزی‌ها: حالا سبزی‌ها را با دقت آبکشی کنید و درباره از بین رفتن تمام انگل و باکتری‌ها آسوده‌خاطر باشید.