مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در بازدید از نمایشگاه ایران اکسپو:
رشد تولید و افزایش صادرات اولویت بخش اقتصادی تأمیناجتماعی است
میرهاشم موسوی در حاشیه بازدید از نمایشگاه ایران اکسپو، گفت: «یکی از چالشهای مهم صندوقهای بازنشستگی، ناترازی منابع است. این موضوع باعث ایجاد ناترازیهایی در نظام پولی و مالی شده است. این در حالی است که با اعلام شعار «مهار تورم و رشد تولید» بهعنوان شعار سال ۱۴۰۲ از سوی مقام معظم رهبری، رفع ناترازیها در اولویت هدفگذاریهای سازمان تأمیناجتماعی قرار گرفته است.»
او در ادامه افزود: «در سنوات گذشته، سازمان تأمیناجتماعی برای اجرای تعهداتش بعضاً تا ۱۰۰هزار میلیارد تومان استقراض بیرویه بانکی انجام داد که باید جلوی این کارها گرفته میشد. خوشبختانه با حمایت دولت مردمی و مجلس انقلابی موفق شدیم در سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۱۰۶هزار میلیارد تومان از بدهیهای بانکی سازمان را که هر ماه هزینه سنگینی بر صندوق تحمیل میکرد، تسویه کنیم.»
موسوی همچنین گفت: «یکی از بسترهایی که میتواند برای رفع ناترازی و تأمین هزینهها به سازمان تأمیناجتماعی کمک کند، حوزه سرمایهگذاری و بخشهای اقتصادی است. با رشد تولید، افزایش سودآوری و افزایش نرخ بازدهی سرمایه در این بخش، رفع ناترازی و پایدارسازی صندوقها و در نتیجه حرکت در مسیر مهار تورم محقق خواهد شد.»
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی با اشاره به حضور شرکتهای تابعه سازمان تأمیناجتماعی در نمایشگاه ایران اکسپو، گفت: «این نمایشگاه بستر رشد صادرات محصولات در حوزه اقتصادی سازمان تأمیناجتماعی را فراهم میکند که باید آن را فرصت مهمی در این راستا محسوب کرد. خوشبختانه تعداد قابلتوجهی از شرکتهای زیرمجموعه گروه تأمیناجتماعی در این دوره از نمایشگاه حضور دارند که امیدواریم با برنامهریزی صورت گرفته بتوانیم از این فرصت برای معرفی محصولات و رشد صادرات این حوزه استفاده کنیم.»
وی در ادامه افزود: «یکی از اولویتهای مهم دولت که رئیسجمهوری هم بر آن تأکید ویژه داشتهاند، افزایش تولید و صادرات است. اگرچه سال گذشته با رکوردشکنی نسبت به سنوات قبل، در کشور بالغ بر ۵۰ میلیارد دلار صادرات انجام شد، اما همچنان نیازمند توسعه صادرات هستیم. این راهبرد در همه بخشهای اقتصادی باید یاریگر دولت باشد تا تراز تجاری مثبت را شاهد باشیم.» موسوی گفت: «در مجموعه سرمایهگذاری شستا حرکتهای خوبی برای رشد تولید و سودآوری انجام شده است. یکی از راهبردهای دوازدهگانه شستا این است که از فرصتهای فراملی برای عرضه محصولات استفاده کند. سال گذشته در حوزه عملکردی صادرات شستا رشد ۲۰درصدی صورت گرفت. هلدینگهای صدر تأمین، تاصیکو و نفت و گاز و پتروشیمی در این راستا عملکرد خوبی داشتهاند، اما این کافی نیست. براساس برآوردی که اعلام شده، در سال گذشته حجم صادراتی مجموعه شستا چیزی در حدود ۷۰۰ میلیون دلار بود که حداقل باید به دو برابر برسد. امیدواریم همه مجموعهها از فرصت این نمایشگاه، استفاده کنند و در هلدینگ کلان شستا و شرکتهای زیرمجموعه، برنامه عملیاتی مشخصی برای رشد صادرات طراحی شود. همچنین توسعه ظرفیتهای موجود و ایجاد ظرفیت جدید در دستور کار قرار گیرد تا این مجموعه اقتصادی در رشد تراز تجاری کشور نقش خود را ایفا کند و آثاری را که در درون مجموعه بهلحاظ ایجاد ارزش افزوده موردانتظار است محقق سازد.»
او در ادامه افزود: «حفظ و صیانت از داراییهای بیمهشدگان و بازنشستگان و ایجاد ارزش افزوده از وظایف و مأموریتهای سازمان تأمیناجتماعی است. در سیاستهای کلی ابلاغی رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز این موضوع موردتأکید قرار گرفته است. راهبرد اصلی ما این است که افزایش سهم شستا در تأمین منابع صندوق و توسعه سرمایهگذاری در کنار هم انجام شود. این سهم بهطور حتم باید جهش پیدا کند. اعتقاد ما این است که این رقم باید تا سه برابر وضع موجود افزایش یابد.» موسوی در پایان گفت: «توسعه سرمایهگذاری در این بخش منجر به حفظ سرمایههای بیننسلی در این سازمان برای اجرای تعهدات آینده خود خواهد شد. البته باید اصلاحات اساسی در حوزه سرمایهگذاری و اصلاح پرتفوی و خروج از بنگاهداری و تمرکز بر سهامداری صورت گیرد. ما باید از فرصتهای لازم در این حوزه استفاده کنیم که توسعه صادرات یکی از این فرصتها بهشمار میرود.»