دسترسی و گستردگی خدمات؛ محصول هوشمندسازی خدمات تأمیناجتماعی
دسترسی راحتتر به خدمات تأمیناجتماعی در راستای توسعه هوشمندسازی فعالیتهای سازمانی با تدوین و اجرای طرح 3070 در سازمان تأمیناجتماعی کلید خورد. اجرای پروژه ۳۰۷۰ با هدف ارائه ۳۰ خدمت به صورت غیرحضوری و کاهش حداقل ۷۰ میلیونبار مراجعه حضوری، اساسیترین طرح در راستای گسترش خدمات الکترونیک محسوب میشود.
هوشمندسازی خدمات تأمیناجتماعی، ارائه بهتر خدمت در بستر فضای الکترونیک برای ذینفعان و بیمهشدگان این سازمان را هدفگذاری کرده است. در راستای توسعه هوشمندسازی در این سازمان بیمهای، اکنون رشد ارائه خدمات از 30 به 42 خدمت در بستر فضای الکترونیک محقق شده که اثربخشی حرکت را در مسیر ارتقاء خدمات الکترونیک به افراد تحت پوشش نشان میدهد. مرکز فناوری اطلاعات، آمار و محاسبات سازمان تأمین اجتماعی بر اساس رویکرد هوشمندسازی ارائه خدمات به ذینفعان، تعداد 64 برنامه عملیاتی به میزان 37 درصد از برنامههای سازمان در این حوزه و هشت برنامه تحولی را در دستور کار قرار داده است.
اتصال به پنجره ملی خدمات
در این ارتباط، سازمان تأمین اجتماعی به عنوان یکی از اولین دستگاههای اجرایی، موفق به اتصال سامانه خدمات غیرحضوری به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند و راهاندازی مکانیزم احراز هویت یکپارچه شد و در برقراری ارتباط با سایر ارگانها در بستر شبکه ملی اطلاعات، 60 وب سرویس از 30 دستگاه اجرایی دریافت و 84 وبسرویس را به دستگاههای اجرایی ارائه کرد.
اقدامات توسعهای طرح 3070
پیاده و عملیاتی کردن 9 خدمت غیرحضوری بیمهای سازمان برای توسعه طرح 3070 شامل تکمیل مکانیزه اطلاعات کارفرمایی اشخاص حقوقی، انعقاد قرارداد و پرداخت حقبیمه زنان خانهدار، دختران و بیمه دانشجویی است.
درخواست برقراری و ابطال کفالت، ثبت درخواست غیرحضوری کمیسیون، استعلام از مرجع پزشکی بهصورت مکانیزه در بیمههای خاص، برقراری غیرحضوری مستمریبگیران بازنشستگی عادی، پیادهسازی درخواست و برقراری مستمری ازکارافتادگی و ارسال مکانیزه نامه ترک کار ازکارافتادگی از دیگر دستاوردهای توسعه طرح 3070 محسوب میشود.
پیشرفت 97 درصدی
طراحی، پیادهسازی و توسعه بیش از 30 سیستم و سامانه از مهمترین اقدامات و دستاوردهای حوزه درمان تأمین اجتماعی است که اجرای نسخهنویسی الکترونیک از بارزترین آنها محسوب میشود. در این ارتباط، میزان پیشرفت این طرح برای مراکز طرف قرارداد سازمان از حدود 90 درصد در دی ماه سال گذشته به 97 درصد در آذرماه 1401 رسید و در حوزه نسخهپیچی در بخش دارویی نیز پیشرفت طرح نسخه الکترونیک از 86 درصد در دی ماه 1400 به 97درصد در آذرماه سالجاری و در بخش پاراکلینیک از 67 درصد در دی ماه سال قبل به 88 درصد در آذرماه امسال رشد داشته است.
5 کلان پروژه
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی دیماه سالجاری در نشست مشترک با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در تشریح دستاوردهای تأمیناجتماعی در حوزه هوشمندسازی و دستیابی به تأمیناجتماعی الکترونیک گفته است: «هوشمندسازی، پیشران تحول در این سازمان تأمیناجتماعی است.» میرهاشم موسوی با اشاره به اینکه شعار «تأمیناجتماعی هوشمند» جهت کاهش مداخلات انسانی انتخاب شده، اضافه میکند: «ارائه ۳۰ خدمت در بستر الکترونیک در راستای تحول تأمیناجتماعی محقق شد و اکنون ارائه خدمات بیشتری به صورت مجازی در دسترس بیمهشدگان قرار دارد.» موسوی میافزاید: «در این حوزه، پنج پروژه کلان شامل طرح 3070، نسخه الکترونیک و پرونده الکترونیک سلامت، رسیدگی هوشمند به اسناد برای کاهش هزینهها، اجرای خوداظهاری بیمهای و یکپارچگی بیمه، مالیات و نظام بانکی به صورت آزمایشی و بحث خدمات الکترونیک سلامت را برنامهریزی کردیم.» مدیرعامل تأمیناجتماعی با تأکید بر پیشتازی این سازمان در راستای توسعه نسخه الکترونیک، گفته است: «اجرای کامل این طرح مقدمهای برای تحقق هدف نهایی و تشکیل پرونده الکترونیک سلامت، یکی از مؤلفههای اثرگذار مدیریت منابع و بسترسازی اجرای پزشک خانواده و نظام
ارجاع است.»
برنامه کاربردی تأمین من
برنامه کاربردی تأمین من در تیرماه 1401 طراحی، پیادهسازی و رونمایی شد که از طریق آدرس
https://hamrah.tamin.ir در دسترس عموم است. اکنون 35 خدمت غیرحضوری شامل حوزههای بیمهای، درمانی، کارفرمایی، مستمریبگیران و خدمات عمومی در این برنامه تلفن همراه پیادهسازی در دسترس است. افزایش درگاههای ارائه خدمات غیرحضوری، تسهیل و رشد دسترسی به خدمات سازمان برای ذینفعان از مزایای این برنامه است. تاکنون بیش از 600 هزار نصب فعال برنامه مذکور توسط کاربران سازمان صورت گرفته است.
ضرورت توسعه خدمات هوشمند
علی جهانی، کارشناس بیمههای اجتماعی پیش از این نیز در گفتوگو با آتیهنو با اشاره به ضرورت توسعه خدمات تأمیناجتماعی در چارچوب هوشمند، گفته است: «سازمان باید به سمت الکترونیکی شدن پیش برود و نظام ارتباطی خود را با مخاطبان در بستر هوشمند با بهرهگیری از خدمات مجازی پیش ببرد.» جهانی گفته بود: «در سطح نظام ارتباطی و رفتاری کارکنان با بیمهشدگان و در چارچوب رضایتمندی مخاطبان از دریافت خدمات متنوع سازمانی، ضرورت سیاستگذاری بر مبنای خدمات هوشمند به عنوان اولویت ارتباطی امروز تأمیناجتماعی مورد توجه است.»
عواید خدمات الکترونیک
دسترسی و گستردگی ارائه خدمات برای خانواده 45 میلیون نفری تحت پوشش تأمیناجتماعی، اولویت مهم ارتباطی این سازمان و ذینفعان آن محسوب میشود که از زمان اجرای طرح 3070، رشد قابل توجه رضایتمندی و افزایش امکان دسترسی به خدمات متنوع بیمهای، درمانی و بازنشستگی را شاهد بودیم. در این راستا، دسترسی بهنگام ذینفعان به خدمات، حذف دفترچههای درمانی با اجرای نسخه الکترونیک، کاهش مراجعه حضوری به شعب بیمهای، دریافت خدمات غیرحضوری بیمهشدگان و کارفرمایان، برقراری غیرحضوری مستمری بازنشستگان و بازماندگان، مشاهده سوابق بیمهای بخشی از مزایای هوشمندسازی، استعلام وضعیت مستمری و بیمهشده، نامنویسی غیرحضوری افراد تبعی، درخواست تکمیل سوابق بیمه به صورت کسری از ماه، از جمله دستاوردهای خدمات هوشمند برای بیمهشدگان است.