به گفته مدیرکل دفتر آیندهپژوهی وزارت اقتصاد با تخصیص ۵۰ تا ۶۰ هزار میلیارد تومان منابع تبصره (18) ماده واحده قانون بودجه، نزدیک به ۳۰۰ هزار شغل در سال جاری ایجاد میشود. ابراهیم صیامی در خصوص آخرین وضعیت منابع تبصره (18) گفت: «در بودجه سال گذشته تبصره (18) شکل جدیدی به خود گرفت. تغییرات این تبصره در قالب نرمافزاری انجام شد. به عبارت دیگر، در این تغییر ماهیت، منابع تبصره (18) به شورایی سپرده شد که رییس آن وزیر اقتصاد است و منابع آن نیز از سازمان هدفمندسازی یارانهها تأمین میشود.»
وی افزود: «در سال گذشته سازمان هدفمندسازی یارانهها ۱۹ هزار میلیارد تومان از ۳۲ هزار میلیارد تومانی را که در قانون بودجه پیشبینی شده بود به حساب دستگاههای اجرایی واریز کرد. با برنامهریزیهایی که در وزارت امور اقتصادی و دارایی روی برنامههای وزارتخانهها انجام داد و تعاملی که با بانکهای عامل و تجاری انجام شد، منابع ۱۹ هزار میلیارد تومانی تبصره (18) با منابع بانکی ترکیب شد و به ۴۵ هزار میلیارد تومان رسید.» صیامی ادامه داد: «این منابع در راستای ایجاد اشتغال و تولید بهرهوری در استانهای کشور با تصمیمگیریهایی که در سطح شورای برنامهریزی استان انجام شد، عملیاتی شده است.» مدیرکل دفتر آینده پژوهی وزارت اقتصاد گفت: «بر اساس اطلاعات موجود، تعیین طرحهای مختلف برای ایجاد حدود ۱۱۰ هزار شغل با استفاده از منابع ۴۵ هزار میلیارد تومانی تبصره (18) در بودجه سال ۱۴۰۰ در کشور انجام شده است. آثار این منابع به صورت دفعتی خود را نشان نمیدهد بلکه به مرور زمان با راهاندازی پروژههایی که در حال تکمیل هستند، این میزان اشتغال ایجاد میشود.»
وی با بیان اینکه در بودجه سال ۱۴۰۱ مجلس همان رویه سال قبل را در پیش گرفت اما منابعی که برای سال ۱۴۰۱ در تبصره (18) در نظر گرفته شده، عمدتاً ناپایدار است، گفت: «بهرغم اینکه دستورالعمل لازم ابلاغ و برنامه دستگاههای اجرایی بررسی شده و تعداد زیادی از آنها در فاز اجرا قرار دارد، هنوز منابعی که باید از سوی سازمان برنامه و بودجه تأمین شود، در اختیار وزارت اقتصاد قرار نگرفته است. با توجه به این شرایط، برنامهریزیای که برای ایجاد ۳۰۰ هزار شغل انجام شده بود در حال حاضر عملیاتی نشده است. البته اخیراً معاون اول رییسجمهور دستوراتی را به سازمان برنامه و بودجه دادهاند اما تا این زمان عملیاتی شود هفت ماه از سال گذشته است و ما در وزارت اقتصاد سعی میکنیم تا این عقبماندگی را جبران کنیم.»
صیامی ادامه داد: «در صورتی که عدد تعیین شده در بودجه به صورت کامل تخصیص پیدا میکرد، با ترکیب منابع بانکی امکان ۴۵۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری و اشتغالزایی فراهم میشد، اما در شرایط فعلی و با توجه به وضعیت بودجهای کشور، در صورتی که سازمان برنامه و سازمان هدفمندسازی یارانهها ۵۰ تا ۶۰ هزار میلیارد تومان منابع در اختیار وزارت اقتصاد قرار دهند، این آمادگی وجود دارد تا این رقم را به ۲۰۰ هزار میلیارد تومان افزایش دهیم. با این میزان منابع، ظرفیت ایجاد ۳۰۰ هزار شغل وجود دارد.»