printlogo


مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری دارویی تأمین در گفت‌وگو با آتیه‌نو:
تی‌پی‌کو در مسیر خودکفایی دارویی است
کرونا، همه‌گیری جهانی بود که بسیاری از مناسبات را در دنیای امروز به هم ریخت و کشورها را درگیر تأمین نیازهای اولیه دارویی خود کرد، اما خوشبختانه شرکت‌های زیر‌مجموعه هلدینگ دارویی تأمین نه‌تنها توانستند نیازهای کشور در رابطه با این بیماری نوظهور را مرتفع بلکه با تولید 120 محصول برای درمان بیماری‎های مختلف در سال جاری به گفته مدیرعامل شرکت تی‌پی‌کو، صرفه‌جویی 25 میلیون دلاری هم برای کشور رقم زنند.

منصور نکویی‌نیا مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری دارویی تأمین (تی‌پی‌کو) در گفت‌وگو با آتیه‌نو از تولید 120 محصول جدید به همت واحدهای تحقیق و توسعه 10 شرکت محصول‌ساز و هفت شرکت ماده اولیه‌ساز این مجموعه در سال 1401 خبر داد.
به گفته او، 44 محصول برای اولین‌بار در کشور تولید شده‌ است. تولید 19 محصول استراتژیک در این بین توانسته به صرفه‌جویی 25 میلیون دلاری بینجامد که دستاوردی ارزشمند برای تی‌پی‌کو به‌ شمار می‌آید.
نکویی ادامه می‌دهد: «محصولات جدید معرفی شده برای اولین‌بار در کشور شامل20 ماده مؤثره دارویی (API) و 24 قلم محصول نهایی دارویی (FP) بوده است.»
او یادآور می‌شود: «تولید و توسعه داروی پیوندی نفرولوژی «روآکوتان» با همکاری شرکت رش (سوییس) در شرکت زهراوی تبریز به ‌عنوان دومین تولیدکننده این محصول نوآورانه و «هازارد» با 10 میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی از موفقیت‌های چشمگیر تی‌پی‌کو است.»
مدیرعامل شرکت تی‌پی‌کو می‌گوید: «تکمیل سبد محصولات اونکولوژی با عملکرد خوب شرکت (R&D) گروه، یعنی شرکت توفیق‌دارو با تولید ماده اولیه داروهای «تموزولوماید»، «انزالوتامید»، «تالیدوماید» و «پمالیدوماید» تحقق یافته است.»
او اضافه می‌کند: «این داروها در درمان سرطان‌ها نظیر سرطان‌های مغزی، سرطان پروستات و سرطان‌های خونی کاربرد دارند. همچنین سبد داروهای ایمونولوژی این شرکت پس از عرضه موفق داروهای «فینگولیمود» و «گلاتیرامر» در سنوات گذشته با تولید دو داروی جدید و پپشرفته یعنی «سیپونیمود» و «دیروکسیمل فومارات» که در فازهای مختلف بیماری «ام اس» نقش اثربخش قابل توجهی دارد، همراه بوده است.»
نکویی یادآور می‌شود: «تولید ماده مؤثره داروی «آناگرلاید» و فرآورده نهایی آن برای اولین‌بار در ایران در شرکت داروسازی پارس دارو از دیگر دستاوردهای این هلدینگ است».
تولید محصولات قلبی در تی‌پی‌کو
مدیر‌عامل شرکت تی‌پی‌کو از تولید محصولات قلبی و عروقی شامل آمپول ایبوپروفن در شرکت‌های تابعه‌ این هلدینگ بزرگ دارویی کشور خبر می‌دهد.
او اضافه می‌کند: «این داروها در درمان نوزادان با نقص قلبی کاربرد دارد. همچنین محصول سدیم کلراید 20 درصد که علاوه بر تأمین الکترولیت‌های ضروری بدن در درمان واریس‌های وریدی نقشی بسزا ایفا می‌کند، در این مجموعه تولید شده است.»
به گفته نکویی از دیگر دسته‌های درمانی مورد توجه در تی‌پی‌کو، داروهای آرامبخش و القاکننده بیهوشی بود که شامل ویال 100 سی‌سی دکسمدتومیدین در شرکت داروسازی شهید قاضی تبریز و ویال 10 سی‌سی کتامین در داروسازی اکسیر بروجرد است. تولید این دو محصول با صرفه‌جویی ارزی 1.5 میلیون دلاری همراه بوده است.
او اضافه می‌کند: «تی‌پی‌کو توانسته در راستای تکمیل زنجیره تأمین و هم‌افزایی میان شرکت‌های خود در کمتر از 20 ماه از زمان خارج شدن رانیتیدین از لیست دارویی کشور پس از شناسایی ناخالصی سرطان‌زا در آن به تولید ماده اولیه و محصول نهایی فاموتیدین در دو شرکت شیمی دارویی داروپخش و داروسازی کاسپین رشت دست یابد که بهترین جایگزین داروی رانیتیدین است.»
مدیرعامل شرکت تی‌پی‌کو گفت: «از سایر داروهای جدید تولید شده می‌توان به تولید داروی داپاگلیفلوزین اشاره کرد که با اثربخشی بالا در دیابت نوع 2، همراه بود. این دارو همچنین محافظت قلبی قابل توجهی را برای بیماران دیابتی فراهم می‌آورد. ضمناً تولید قرص میزوپروستول 200 میکروگرمی در داروسازی ابوریحان از دیگر محصولات جدید تی‌پی‌کو به‌ شمار می‌آید.»
او یادآور می‌شود: «با توجه به همه‌گیری کرونا، هلدینگ تی‌پی‌کو به خوبی توانسته تولید محصولات روز دنیا در پیشگیری از درمان کرونا را توسعه داده و آخرین محصول آن داروی مولنوپیراویر بوده که در بیماران فاز خفیف تا متوسط کووید، مورد مصرف دارد.»
نکویی می‌گوید: «محصولات جدید و نوآورانه این گروه دارویی کشور (تی‌پی‌کو) به تولید مواد اولیه دارویی و محصولات دارویی محدود نبوده و موفق به تولید پوکه‌های کپسول استنشاقی با کیفیت قابل رقابت با نمونه‌های خارجی هم شده است. این محصول در دستگاه پودر خشک استنشاقی بر پایه کپسول مورد مصرف دارد.»