printlogo


شناسایی 33 مورد ابتلا به تب کریمه کنگو در کشور

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: «تاکنون در کشور 33 مورد ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو شناسایی شده است. متاسفانه سه نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده‌اند.»
به گزارش آتیه‌نو و به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت، دکتر محمدمهدی گویا اظهار داشت: «تمام افرادی که به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده بودند تحت درمان قرار گرفتند. آخرین موارد شناسایی‌شده مربوط به استان مازندران است که هردو بیمار وضعیت باثباتی دارند و رو به بهبود هستند و نگرانی‌ها در مورد هردو آنها رفع شده است.» رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت یادآور شد: «وضعیت شیوع این بیماری در کشور در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته تفاوت چندانی نداشته است و شیوع این بیماری در این فصل از سال، کاملا طبیعی است. هرساله تقریبا همین تعداد به تب کریمه کنگو مبتلا می‌شوند و امسال حساسیت‌ها و توجهات نسبت به این بیماری افزایش یافته است.» وی شیوع بیماری تب کریمه کنگو را بیشتر مربوط به فصل‌های بهار و تابستان دانست و گفت: «تب کریمه کنگو عمدتا بیماری افرادی است که با دام سروکار دارند و سایر افراد بیشتر بر حسب اتفاق به این بیماری مبتلا می‌شوند.» دکتر گویا خاطرنشان کرد: «افرادی که به صورت مستقیم با دام سروکار دارند از طریق گزش کنه‌ای که روی بدن دام قرار دارد، ممکن است به این بیماری مبتلا شوند اما در اکثر موارد ابتلا، افراد توسط کنه آلوده گزیده شده‌اند که قبلا روی بدن قرار داشته است. مواردی از ابتلا نیز در زمان ذبح یا تماس با احشا (اعضای داخلی بدن) و ترشحات و خون دام شناسایی شده است.»
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: «مردم حتما گوشت را از محل مطمئن و مورد تایید سازمان دام‌پزشکی کشور خریداری کنند. زمانی که فرد بدون رعایت نکات بهداشتی اقدام به ذبح دام کند و یا وقتی که دام در کنار خیابان به فروش می‌رسد و همان لحظه ذبح می‌شود، خطرات زیادی برای مردم ایجاد می‌شود.» وی تصریح کرد: «دامی که ذبح می‌شود باید 24 ساعت در شرایط ویژه و دمای یخچال نگهداری شود تا ویروس موجود در بدن، گوشت و احشای دام از بین برود و قابل‌استفاده باشد. در غیر این صورت، فردی که بدن دام را تمیز می‌کند یا گوشت آن را خرد می‌کند، ممکن است به طور سهوی آلوده و مبتلا به بیماری تب کریمه کنگو شود.»
دکتر گویا ضمن تاکید بر اینکه بیماری تب کریمه کنگو از طریق خوردن گوشت پخته و بهداشتی منتقل نمی‌شود، افزود: «برخلاف تصور بسیاری از افراد، این بیماری از طریق خوردن گوشت پخته و بهداشتی منتقل نمی‌شود و گوشت یا جگری که در شرایط مناسب بهداشتی نگهداری شده و خوب پخته شده باشد، امکان انتقال تب کریمه کنگو را به صفر می‌رساند.» وی یادآور شد: «یکی از راه‌های پیشگیری از انتقال و ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو این است که افرادی که دام دارند، پشم گوسفندان را در فاصله زمانی اندک اصلاح کنند.»