وقتی لیگ برتر به مدت یک هفته به تعویق افتاد، تنها پاسخ مسئولان برگزاری مسابقات، این بود: «یک هفته هم غنیمتی است تا عده کمی مبتلا شوند!»؛ راهکاری عجیب که با پاک کردن صورت مسأله به وجود آمده بود. از ابتدا نیز بنا بر این بود که مسابقات بدون حضور تماشاگر و با بالاترین میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی انجام شود، اما تعویق ناگهانی سبب شد تا هواداران کنجکاو شوند که چه رویه مهمی اجرا خواهد شد تا از ابتلای آنها، بازیکنان و کادر فنی تیمها جلوگیری شود. آمارها گویای آن هستند که تعطیلی چند روزه لیگ برتر نهتنها کمک چندانی به جلوگیری از بالا نرفتن آمار مبتلایان و فوتیهای کرونایی در کشور نکرد بلکه تیمها را بیش از پیش در ورطه بلاتکلیفی قرار داد.
از تیمی جانبداری نکردیم
سرپرست کمیته مسابقات سازمان لیگ فدراسیون فوتبال در گفتوگو با آتیهنو با بیان اینکه عقب انداختن رقابتها با واکنشهای مختلفی روبهرو بوده، با دفاع از این تصمیم میگوید: «پس از دستور ستاد ملی مبارزه با کرونا، نامهای به باشگاهها ارسال کردیم و تصمیم گرفته شد رقابتهای لیگ برتر با یک هفته تعویق دنبال شود. متأسفانه در این میان برخی باشگاهها عدم آمادگی دو باشگاه استقلال تهران و پرسپولیس را دلیل این تصمیم عنوان کردند، در صورتی که فدراسیون هیچگونه جانبداری از باشگاه خاصی ندارد.»
سهیل مهدی با ابراز ناراحتی از آمار بالای مبتلایان به کرونا ادامه میدهد: «با توجه به شرایط موجود در صورتی که ستاد کرونا کشور دستور به تغییر برنامه بدهد حتماً این کار را تکرار خواهیم کرد؛ چون معتقدیم جان افراد مهمتر از برگزاری مسابقات است.»
رعایت اصول بهداشتی اولویت باشگاه است
باشگاه فولاد خوزستان اولین باشگاهی بود که از ابتدای شیوع ویروس کرونا در سطح کشور به سرعت وارد عمل شد و با نصب جدیدترین تونلهای ضدعفونیکننده و دستگاههای دارای طیف فرابنفش، تمام تلاش خود را به کار گرفت تا پروتکلهای بهداشتی را به خوبی رعایت کند. مدیرعامل باشگاه فولاد خوزستان با بیان اینکه رعایت پروتکلها و حفظ سلامت بازیکنان و عوامل باشگاه از اولویتهای او است، در این باره میگوید: «با توجه به آمار بالای شیوع کرونا در کشور تمام اقدامات لازم را برای برگزاری درست و سالم رقابتها در دستور کار داریم و کاملاً آماده برگزاری مسابقات هستیم.» سعید آذری شرایط برگزاری رقابتها در زمان کنونی را مهم میداند و در این باره میافزاید: «در شرایط فعلی کشور قطعاً سلامت مهمترین بحث است و ما همچنان موظف به رعایت دستورالعملهای ستاد مبارزه با کرونا هستیم.»
کاملاً آماده میزبانی سالم هستیم
مسئول ورزشگاه نقش جهان اصفهان در گفتوگو با آتیهنو درباره اقدامات انجام شده برای برگزاری رقابتها میگوید: «با توجه به اینکه تمام پروتکلها را رعایت کرده و میکنیم، هیچ مشکلی برای برگزاری رقابتها نداریم.»
محمد قریشی درباره دستورالعملهای جدید فدراسیون فوتبال ادامه میدهد: «ما تلاش داریم تا تمام مسائلی که در مورد کرونا اعلام شده است را رعایت کنیم؛ به طوری که مجبور شدیم پرسنل و عوامل اجرایی را به حداقل برسانیم و تنها با ۵۰ درصد نیرو به کار ادامه دهیم. هرچند که با این رویه فشار کار زیاد میشود، اما تلاش میکنیم تا میزبانی خوبی داشته باشیم.»
وی از آموزش افراد به روش اصولی برای ضدعفونی کردن تمام اماکن و اتاقهای قابل استفاده بازیکنان، داوران و عوامل برگزاری خبر میدهد و در این مورد میافزاید: «با توجه به آموزشها و اقدامات انجام شده به طور کامل و صددرصد آماده میزبانی هستیم.»
مخفیکاری ممنوع!
شاید مهمترین مسألهای که این روزها نگرانی برای شروع مسابقات لیگ برتر فوتبال را بالا میبرد، بحث مخفیکاری برخی از اهالی فوتبال است. ظاهراً بعضی از بازیکنان و حتی مربیان تیمهای لیگ برتری به ویروس کرونا مبتلا شدهاند اما به شکل عجیبی این مسأله را مخفی کرده و حتی به همتیمیهای خود اعلام نکردهاند؛ مسألهای که میتواند خطرناک و در مواردی جبرانناپذیر باشد. اگر بازیکن مبتلا، ابتلای خود به ویروس کرونا را به همتیمیهای خود اعلام کند، بدون شک بازیکنانی که با وی ارتباط داشتند سعی میکنند برخی مسائل را رعایت کنند. مثلاً در مرحله نخست تست بدهند تا مطمئن شوند که به ویروس مبتلا نیستند و بعد هم اینکه تا قبل از اعلام نتیجه تست، سعی کنند با خانواده (و بخصوص کودکان) ارتباط کمتری داشته باشند تا ناقل ویروس به اعضای خانواده خود نباشند. اگر بازیکنان و مربیان مبتلا، به جای مخفیکاری، مثبت بودن تست خود را حداقل به تیم خود اعلام کنند مطمئناً میتوان با خیال راحتتری مسابقات لیگ را برگزار کرد اما رعایت نکردن این مسأله باعث شد حالا دیگر مربیان و بازیکنان هم نگران شروع مسابقات باشند.
ابتلا به کرونا خجالت ندارد
شاید برخی بازیکنان و مربیان فکر میکنند مثبت شدن تست کرونا نشاندهنده رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی است و به همین دلیل از اعلام مبتلا شدنشان خجالت میکشند؛ اما همیشه اینگونه نیست. به طور مثال روزبه شاهعلیدوست یکی از بازیکنانی بود که همیشه سعی میکرد پروتکلهای بهداشتی را به بهترین شکل ممکن رعایت کند اما در نهایت مبتلا شد. هافبک نساجی مازندران در این رابطه میگوید: «من همیشه سعی میکردم پروتکلهای بهداشتی را به بهترین شکل ممکن رعایت کنم. دوستانم من را مسخره میکردند که دو یا حتی سه ماسک روی هم میزنم. جالب این است که آنهایی که ماسک نمیزدند مبتلا نشدند اما من با سه ماسک سه لایه، مبتلا شدم. به هر حال خوشحالم که خودم را مقصر نمیدانم و میدانم پروتکلها را رعایت کردم. زمانی هم که حس کردم حالم خوب نیست، خیلی زود خود را از همتیمیها جدا کردم و به دکتر و اعضای تیم خبر دادم.»
شاهعلیدوست درباره علائمی که داشت، توضیح میدهد: «در روز نخست اردوی کیش، حس کردم تب دارم و بدنم ضعیف شده است. به همین دلیل سریع به دکتر گفتم و از تیم خواستم، هم اتاقیام را به اتاق دیگر منتقل کنند. بعد از آن، در تمرینات شرکت نکردم و خود شخصاً تست دادم که نتیجه آن مثبت بود. به همین دلیل خود را قرنطینه کردم تا ویروس را به کسی منتقل نکنم. در این مدت از اینکه از خانوادهام - و مخصوصاً دختر یک سالهام - دور هستم خیلی دلتنگ شدم اما خدا را شکر میکنم که ویروس را به هیچکس انتقال ندادم. این دوران هم میگذرد و منتظرم نتیجه تست بعدیام به دستم برسد که اگر منفی بود به تمرینات برگردم. به هر حال گفتن اینکه مبتلا به کرونا هستم، اصلاً خجالت ندارد و اتفاقاً یک مسأله کاملاً واجب است و باید این کار حتماً انجام شود تا دیگران مبتلا و نگران نشوند.»