سلامت محیط کار، اصول خودش را دارد. به همین دلیل هم طرحهای مختلف ارگونومی را برای حفظ سلامت جسمی و روانی کارمندان ارائه کردهاند. برای اینکه محل کار، از نظر فضا سالم باشد، پیش از شروع کار، مواردی را کنترل کنید.
هوا: جریان هوا باید بهخوبی در اتاق کار جریان داشته باشد. برای این کار باید پنجره باز بوده و یا هواکش روشن باشد تا تهویه مناسب انجام شود. در حال حاضر به دلیل بیماری کرونا، این نکته بسیار مهم است.
نور: کرکره یا پرده را کامل کنار بزنید تا نور کافی به اتاق کار و میز کار بتابد. این نور، خاصیت ضدمیکروبی هم دارد. اگر نور مناسب نیست، حتماً از روشنایی چراغ استفاده کنید. نور کافی علاوه بر اینکه مانع از آسیب به چشمها میشود، باعث حفظ سلامت روان میشود.
نظافت و نظم: از تمیز بودن وسایل کار شامل میز و ابزار و... مطمئن شوید. از الکل یا ژل برای ضدعفونی کردن وسایل استفاده کرده و سپس کار را شروع کنید. علاوه بر اینکه محل کار باید نظم داشته باشد تا علاوه بر تسهیل کار، آشفتگی باعث کلافگی فکری نشود.
سوزش را متوقف کنید
سوزش سر دل یا معده: یکی از رایجترین مشکلات گوارشی است که هرازگاهی به آن دچار میشویم. این مسأله دلایل مختلفی دارد که البته باید شناسایی و درمان شود. اما میخواهیم چند راه ساده و سریع خانگی برای درمان سوزش سر دل را بشناسیم.
عسل و زنجبیل: یک قاشق چایخوری زنجبیل رنده شده را در یک فنجان آبجوش بریزید. 10 دقیقه صبر کنید تا دم بکشد. سپس کمی به آن عسل اضافه کرده و چند جرعه از آن را بنوشید. از این نوشیدنی تا سه بار در روز و به مدت یک هفته بنوشید.
گل بابونه: یک تا دو قاشق چایخوری بابونه خشک را داخل یک فنجان آب جوش بریزید. در آن را بگذارید تا به مدت 10 دقیقه دم بکشد. آن را صاف کرده و به آن کمی عسل اضافه کنید. از این دمنوش تا چهار بار در روز میتوانید بنوشید.
موز: برای آرام کردن سوزش معده، کافی است یکسوم یا نصف یک موز رسیده را بخورید. آب روی آتش است. این ویژگی در سیب هم وجود دارد. بهتر است سیب را پوست کنده و نصف یک عدد سیب را بخورید تا معده آرام بگیرد.
یک تکه نان: از نان غیرصنعتی سبوسدار مانند کمی نان سنگک داغ شده و یا کمی تافتون کمک بگیرید. میتوانید مقداری پنیر هم به آن اضافه کنید. پنیر نیز خاصیت ضداسید معده داشته و به درمان سوزش سردل کمک میکند. این ویژگی در نانهای صنعتی یا اصطلاحا ماشینی وجود ندارد. از آنها استفاده نکنید.