داشتن یک رژیم غذایی سالم در طول بیماری همهگیر کووید 19 بسیار مهم است. آنچه ما میخوریم و مینوشیم میتواند بر توانایی بدن ما در پیشگیری، مبارزه و بهبودی از عفونتها تاثیر بگذارد. در حالی که هیچ غذا یا مکمل غذایی نمیتواند از عفونت کووید 19 جلوگیری کرده یا آن را درمان کند، داشتن یک رژیم غذایی سالم میتواند برای حمایت از سیستم ایمنی بدن مهم باشد. تغذیه مناسب همچنین میتواند احتمال بروز سایر مشکلات سلامتی از جمله چاقی، بیماری قلبی، دیابت و برخی از انواع سرطان را کاهش دهد. توصیههایی برای داشتن یک رژیم غذایی سالم:
مصرف میوه و سبزیجات فراموش نشود
هر روز مخلوطی از غلات مانند گندم، ذرت و برنج، حبوبات مانند عدس، لوبیا، میوه و سبزیجات تازه را به همراه برخی غذاها از منابع حیوانی مانند گوشت، ماهی، تخممرغ و شیر میل کنید.
غذاهای سبوسدار مانند ذرت فرآوری نشده، ارزن، جوی دوسر، گندم و برنج قهوهای را در صورت امکان انتخاب کنید. این مواد غذایی سرشار از فیبرهای ارزشمند بوده و در تکمیل زنجیره غذایی مورد نیاز بدن نقش موثری دارند.
برای میان وعدهها، سبزیجات خام، میوه تازه و آجیلهای بدون نمک را انتخاب کنید.
نمک را حذف کنید
مصرف نمک را به 5 گرم (معادل یک قاشق چایخوری) در روز محدود کنید.
هنگام پختوپز و آمادهسازی غذا از نمک کم استفاده کنید و استفاده از سسهای شور و چاشنیها را کاهش دهید.
در صورت استفاده از مواد غذایی کنسرو یا خشک، انواع سبزیجات، آجیل و میوه را انتخاب کنید بدون اینکه نمک و قند به آن اضافه کنید.
نمکدان را از روی میز غذاخوری خود حذف و به جای آن با استفاده از گیاهان تازه و خشک و ادویهجات و ترشیجات غذای خود را طعمدار کنید.
برچسبهای موجود در مواد غذایی را بررسی کرده و محصولاتی با محتوای سدیم کمتری انتخاب کنید.
مصرف متعادل چربی و روغن
هنگام پختوپز روغنهای سالم مانند زیتون، سویا، آفتابگردان و ذرت را جایگزین کره و چربیهای ناسالم کنید.
گوشتهای سفید مانند مرغ و ماهی را که دارای چربی کمتری از گوشت قرمز هستند، انتخاب و چربی گوشتها را پاک کرده مصرف گوشت فرآوری شده را محدود کنید.
شیر و لبنیات کم چرب را انتخاب کنید.
از غذاهای فرآوری شده، پخته شده و سرخ شده حاوی چربی ترانس تولید شده صنعتی خودداری کنید.
هنگام پختوپز به جای سرخ کردن مواد غذایی سعی کنید این مواد را بخارپز یا آبپز کنید.
مصرف قند را محدود کنید
مصرف شیرینی و نوشیدنیهای حاوی قند مانند آبمیوه، کنسانتره مایع و پودر، نوشیدنیهای انرژیزا و ورزشی، قهوههای آماده و... را محدود کنید.
میوههای تازه را به جای میانوعدههای شیرین مانند کوکیها، کیکها و شکلاتها انتخاب و از دسرهای کمشیرین استفاده کنید.
از دادن غذاهای شیرین به کودکان خودداری کنید. نمک و قند نباید به غذاهای مکمل که به کودکان زیر 2 سال داده میشود، اضافه شود. همچنین باید مصرف مواد خوراکی شیرین برای کودکان بیش از 2 سال محدود شود.
به اندازه کافی آب بنوشید
آب شیر، سالمترین و ارزانترین نوشیدنی است. نوشیدن آب به جای نوشیدنیهای شیرین یک راه ساده برای محدود کردن مصرف قند و کالری اضافی شما به شمار میرود.
از مصرف الکل خودداری کنید
نوشیدن الکل شما را در برابر کووید 19 محافظت نمیکند و میتواند خطرناک باشد. مصرف مکرر یا زیاد الکل خطر فوری صدمات را افزایش میدهد. همچنین باعث ایجاد اثرات طولانیمدت مانند آسیب کبد، سرطان، بیماری قلبی و بیماریهای روانی میشود. هیچ سطح مطمئنی از مصرف الکل وجود ندارد.
تغذیه نوزادان شیرخوار و خردسالان
شیر مادر غذای مطلوب برای نوزادان است. شیر مادر بیخطر، تمیز و حاوی آنتیبادیهایی است که به محافظت در برابر بسیاری از بیماریهای شایع در کودکان کمک میکند. نوزادان باید به طور انحصاری در 6 ماه اول زندگی از شیر مادر تغذیه شوند؛ زیرا شیر مادر تمام مواد مغذی و مایعات مورد نیاز آنها را تامین میکند.
از 6 ماهگی، شیر مادر باید با انواع غذاهای مناسب، بیخطر و بدون مواد مغذی همراه شود. همچنین تغذیه با شیر مادر باید برای کودکان زیر 2 سال یا بالاتر ادامه یابد.