دکتر صمد اکبری رییس بیمارستان تامیناجتماعی شهدای گمنام یاسوج در گفتوگو با خبرنگار ویژهنامه استانی آتیهنو گفت: «این مرکز درمانی که ابتدا به عنوان یک کلینیک جراحی محدود ساخته شده بود، بعدها به یک بیمارستان 64 تختخوابی تبدیل شد و در حال حاضر، 58 تخت فعال دارد.»
وی میگوید: «با توجه به وضعیت معیشتی و اقتصادی مردم منطقه، این بیمارستان نقش مهمی در درمان مردم منطقه و بیمهشدگان سازمان تامیناجتماعی بر عهده دارد اما با وجود توسعه اخیر، ظرفیت این مرکز درمانی جوابگوی تعداد زیاد مراجعان نیست و همیشه با شلوغی و ازدحام مراجعان در بیمارستان مواجهایم.»
رییس بیمارستان شهدای گمنام یاسوج، تعداد مراجعان روزانه به این مرکز درمانی را بیش از هزار نفر بیان میکند و میافزاید: «تقریبا هر روز 350 نفر توسط پزشکان این مرکز ویزیت و در بخش بستری نیز به طور میانگین روزانه 30 بیمار، پذیرش و بستری میشوند. در کنار این موارد، واحدهای دیگر بیمارستان از جمله آزمایشگاه، سونوگرافی، رادیولوژی و مامایی بهطور روزانه فعال هستند و از حداکثر پتانسیل بیمارستان برای ارائه خدمات درمانی به بیمهشدگان و مراجعان استفاده میشود.»
دکتر اکبری، بخشهای فعال در این مرکز درمانی را داخلی، اطفال، زنان و زایمان، جراحی، چشمپزشکی و ارتوپدی بیان میکند و میگوید: «این بیمارستان با وجود محدودیتها، عملکرد قابل قبولی دارد و اغلب مراجعان به این مرکز درمانی، با رضایت از آن خارج میشوند. با کمک حوزه پشتیبانی درمان سازمان تامیناجتماعی و مدیریت درمان استان توانستهایم این بیمارستان را در قالب ارتقای هتلینگ، بازسازی کنیم. بزودی نیز در این مرکز، بخش سیتیاسکن راهاندازی میشود تا بیمهشدگان و مستمریبگیران تامیناجتماعی نیازی به مراجعه به سایر مراکز درمانی نداشته باشند. سیستم مدیریت پسماند و پساب بیمارستان نیز، بسیار مدرن است و با تصفیه پساب، آب مورد نیاز فضای سبز بیمارستان را تامین میکند.»
وی در ادامه، به اجرای طرح تحول سلامت و اثرات آن بر این بیمارستان میپردازد و میگوید: «در اجرای طرح تحول سلامت، تعرفههای برخی خدمات پزشکی چندین برابر شد و هزینههای زیادی را بر بیمارستانهای تامیناجتماعی که متعلق به کارگران است، تحمیل کرد. با اجرای این طرح، میزان مراجعات ما افزایش یافت، هزینههای پشتیبانی و تجهیزات بالا رفت و همه این موارد باعث شد درآمد مستقیم بیمارستان کاهش پیدا کند. مسئله مهمتر اما این بود که با سقف ریالیای که بیمه سلامت برای بیمهشدگان خود تعیین کرد، عملا نمیتوانیم تعداد زیادی از بیمهشدگان این سازمان را پذیرش کنیم و این مساله، نارضایتی زیادی بین بیمهشدگان غیر تامیناجتماعی ایجاد کرده است.»
دکتر اکبری البته از اعتبارسنجی انجام شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی نیز گلایهمند است و میگوید: «از آنجا که در یکی دو سال گذشته مشغول به ساختوساز و توسعه بیمارستان بودهایم، در اعتبارسنجی رتبه خوبی برای ما در نظر نگرفتهاند و متاسفانه بعضا کارشناسان وزارت بهداشت در حق بیمارستانهای تامیناجتماعی سوءبرداشتهایی انجام میدهند و باعث میشوند این مراکز درمانی در جایگاه واقعی خود قرار نگیرند، در صورتی که استقبال مردم و رضایت آنها، نشانگر بالابودن کیفیت ارائه خدمات درمانی در بیمارستانهای تامیناجتماعی است.»
وی میافزاید: «به عقیده ما، بیمارستان شهدای گمنام یاسوج لیاقت دریافت رتبه برتر اعتباربخشی را دارد و هماکنون نیز در بین بیمارستانهای زیر 60 تخت سازمان تامیناجتماعی، رتبه یک را در کشور کسب کردهایم. در بین کل بیمارستانهای سازمان تامیناجتماعی هم رتبه دوم هستیم.»
رییس بیمارستان شهدای گمنام، محدودیت در جذب پزشک متخصص را از چالشهای این مرکز درمانی معرفی میکند و میگوید: «از آنجا که استان کهگیلویه و بویراحمد به لحاظ امکانات در محرومیت به سر میبرد، متاسفانه جذب پزشک متخصص برای این بیمارستان راحت نیست. متاسفانه دانشگاه علوم پزشکی نیز همکاری لازم را با سازمان تامیناجتماعی در خصوص تامین نیروی متخصص ندارد و اجازه نمیدهد پزشکانی که با مراکز متعلق به دانشگاه همکاری دارند، در مراکز درمانی تامیناجتماعی هم کار کنند. در حال حاضر مهمترین نیاز ما متخصص مغز و اعصاب است اما امکان جذب نداریم.»
به عقیده دکتر اکبری، درمان یکی از نیازهای اصلی مردم است و بیمهشدگان سازمان تامیناجتماعی هم بخشی از همین مردم هستند. بنابراین بهتر است هرچه سریعتر مساعدتهای لازم برای حل مشکلات بیمارستان شهدای گمنام یاسوج از سوی مدیران ارشد سازمان و دانشگاه علوم پزشکی صورت گیرد تا این مرکز درمانی، بیش از پیش به خدمترسانی به بیمهشدگان، مستمری بگیران و مراجعان یاسوجی بپردازد.